Uhapšen vođa (20) bande maloletnika koja je pljačkala prolaznike i vozače

Policija je uhapsila I. I. (20), zbog sumnje da je tokom ove godine organizovao grupu maloletnika sa kojima je presretao vozače automobila na uglu ulica Šumadijske i Ivana Milutinovića i pljačkao ih, saopštila je danas policija. Mi smo ukazali na ovaj problem marta meseca kada su napali policajca na dužnosti.

Ugao Ivana Milutinovića i Šumadijske ulice (mesto pljačke)

Sumnja se da je ova grupa na istom mestu i na isti način presretala vozače koji su se vraćali iz obližnjeg velikog tržnog centra i otimala im robu iz automobila. Hapšenjem osumnjičenog rasvetljeno je sedam krivičnih dela krađa i teških krađa na naročito opasan i drzak način u ulicama Ivana Milutinovića, Šumadijskoj prema naselju Medoševac i Ulici Koste Abraševića. Prilikom pretresa kuće u kojoj žive osumnjičeni maloletnici, policija je pronašla i oduzela predmete za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela: aluminijumske merdevine, motorne i električne testere, brusilice, ispravljač za punjenje akumulatora i drugo, saopštila je policija.

I. I. je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužilaštvu.

Protiv maloletnih osoba, osumnjičenih da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *