Vlada Srbije i predsednik Vučić dolaze na otvaranje novog Kliničkog centra u Nišu

Novi Klinički centar u Nišu se zvanično otvara 17. decembra, u nedelju, a kako saznajemo na ovom skupu će se naći cela Vlada Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić kao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Otvaranje je zakazano za 12 sati.

Ovaj Klinički centar na 50.000 kvadrata je svaka vlast otvarala unazad više od 20 godina, od kada traje gradnja, a sada su očigledno svi radovi završeni. Posle otvaranja, a do kraja godine, kako je najavljeno, očekuju se i prvi pacijenti.

Finalna gradnja ovog Kliničkog centra je počela 2010. godine kada je Vlada Srbije dala garancije na kredit kod Evropske investicione banke za sredstva kojim je trebalo do sada da se izgrade novi klinički centri u četiri najveća grada u Srbiji. Za Niš je odvojeno 35 miliona evra, ali je od tada cena porasla, kako se navodi, još za desetak miliona dinara. Sada će ovaj centarimati 17 operacionih sala.

Predsednik Vučić je još ranije pohvalio ovaj projekat rekavši da objekat može da se meri sa najkvalitetnijim zdravstvenim centrima u svetu.

S obzirom na to da će u nedelju biti saobraćajne gužve na ulicama Niša, nadležna Uprava za saobraćaj nam je obećala da će nam dati izmenjene trase i satnice zatvaranja pojedinih ulica, a o čemu ćemo javnost odmah obavestiti.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *