Za 4,8 miliona je moglo da se kupi 11 mašina za čišćenje žvakaćih guma

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša saopštio je danas medijima da je čišćenje žvakaćih guma sa šetališta i trotora plaćeno 4,8 miliona dinara i da je za taj novac moglo da se kupi 11 mašina za ovu namenu.

Gradsko rukovodstvo je dalo 4,8 miliona dinara jednoj novosadskoj firmi za uklanjanje žvakaćih guma sa niških ulica. Stigli su i radnici iz Novog Sada jer mi očigledno nemamo u gradu kadar koji ume sa žvakaćim gumama, to su ipak „specijalne mašine“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Branislav Jovanović

On kaže da je u vreme dok je on učestvovao u vršenju lokalne vlasti skidanje žvaka za niških ulica koštalo grad svega 800.000 dinara i to na godišnjem nivou, u sklopu održavanja grada.

Za taj iznos su mogli da kupe jedanaest mašina za uklanjanje žvaka, uposle ljude iz Niša, da se periodično čisti grad i trajno reši problem prljavštine. Pribeglo se ipak ovoj jednokratnoj nabavci koja košta „đavo i po““, naglašava Jovanović.

On dodaje da je dostavio i dokaz da cena koštanja jedne mašine zapravo iznosi oko 430.000 dinara.

Nije 30.000.000 dinara, kako tvrde gradski čelnici u izjavama za medije, a dokaze smo priložili“, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *