Za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji sakupljeno 60.320 dinara

U organizaciji rodoljubljive organizacije „Vostani Serbie“ i Komande Kopnene vojske Srbije sinoć je u Domu vojske, održan humanitaeni koncert u cilju prikupljanja sredstava za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.Za ulaznicu je trebalo izdvojiti 300 rsd. Prikupljeno je 60.320 dinara.

Milica iz Pruštine, trenutno na studijama u Beogradu, članica Ansambla „Kosovski božuri“ izjavila je posle konceta, da možda ljudi polako i zaboravljaju odakle potiču.

Često i sam Ansambl „Kosovski božuri“, po njenim rečima, organizuju dolazak upravo Srba raseljenih sa Kosova i Metohije u njihova mesta i tamo im organizuju koncete da im vrate tu izgubljenu nostalgiju i osjećaj za zavičaj.

Naglašava da svaki dan počinju pesmom „Sini jarko sunce sa Kosova“, kao nekom molitvom.

Imali su 17. marta koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu, pred više od 1000 posetilaca i izuzetno su zadovoljni tim koncertom.

Ivana Stević iz Gračanice, zadovoljna je sinoćnim nastupom i što mladi u publici pevaju zajedno sa njima pesme koje izvode.

Sam recitatorsko horski nastup Ansambla „Kosovski božuri“ tako je osmišljen da budi neraskidivost svakog Srbina bez obzira gde je rođen sa Kosovom i Metohijom.

Pored Ansambla „Kosovski božuri“ na koncetu su nastupili i Folklorni ansambl „Oro“ Studenstskog kulturnog centra Niš i mladi recitatori.

P.Z.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *