Zapošljavanje u Perišićevom kabinetu i dalje nepoznanica

Informator o radu kabineta gradonačelnika Niša, Zorana Perišića, nije ažuriran punih osam meseci tako da javnosti ostaje samo da nagađa koliko ima zaposlenih u ovom telu, kolike su plate radnika, šta se događa sa raznoraznim otvorenim kancelarijama. Informator o radu se odnosi na gradonačelnika, odnosno Službu za poslove prvog čoveka Niša i tela koja je formirao gradonačelnik u okviru svoje službe tako da su odbornici pa i sam gradonačelnik Perišić juče „spiskali“ šest sati o Perišićevom izveštaju, a da zapravo niko nije mogao da pročita rezultate, a potom da komentariše.

informator-milanski

Marko Rajić, koji obavlja poslove odnosa sa javnošću kaže za „gradjanin.rs“ da će uskoro biti sve u redu sa informatorom i da će javnost biti upoznata sa raznoraznim nagađanjima o zapošljavanjima novih ljudi, uprkos merama Vlade Srbije da se novi radnici ne primaju. Da li se gradonačelnik ogrešio o ove mere, videće se posle ispunjenja obećanja da se informator ažurira.

– Pojavili su se problemi sa serverom tako da je moguće i do kraja dana da se sve ažurira. U svakom slučaju, nema tu nikakvih problema, to će biti ubrzo objavljeno – rekao nam je Rajić.

Nešto ranije, za neažuruiranje Informatora, upitali smo i Ljubu Slavkovića.

– Istina, ja nisam toliko upoznat sa tim elektronskim dokumentom, ali ćemo sve dati od sebe da to profunkcioniše – rekao je Slavković.

krije-skupstine-grada-nisa
Da li krije podatke?

Informator je dokument koji je obavezan za svaku jedinicu lokalne samouprave. Gradonačelnik Zoran Perišić, na primer, prema podacima datim u trenutnom Informatoru o radu još uvek obeležava Milanski edikt i nalazi se na početku tekuće godine!? Prema Informatoru o radu i dalje postoji Kancelarija za Milanski edikt i navedena je stara kadrovska struktura, uprkos tome što je ova kancelarija odavno ugašena. Nameće se pitanje da li je možda i ovo način da se sakriju podaci o novoupošljenim stranačkim kadrovima i to pored odluke o zabrani zapošljavanja Vlade Republike Srbije?

U aktuelnom Informatoru o radu na sajtu Grada nalaze se nepotpuni i netačni podaci. Informator o radu je prema zakonu obavezan dokument za sve organe vlasti i omogućava transparentnost rada prema gradjanima.

Gradonačelnikova služba je u obavezi da redovno vrši proveru tačnosti podataka objavljenih u informatoru i da, najkasnije do kraja svakog kalendarskog meseca, unese sve promene nastale u toku meseca. Medjutim, iako je odgovoran za tačnost i potpunost ovih podataka, gradonačelnik je to poslednji put učinio početkom godine.

Možda bi smo u Informatoru o radu našli i pravi razlog zašto je Niš ostao bez organizovanog dočeka Nove 2015. godine (mada se to najavljuje za opštinu Palilula, ali preskromno) na trgu, jer smo prema zvaničnim podacima – tek na početku 2014. godine!

D.I.-M.S.