Zlatna i srebrna medalja za KBS Naisus na jubilarnom takmičenju

Proteklog vikenda (27.maja) KBS Naisus učestvovao je na Otvorenom prvenstvu Karlovca (Hrvatska), a na 50-ogodišnjici tekvondoa u ovom delu Evrope. Osvajili su 2 medalje – 1 zlatnu i 1 srebrnu.

Naime, u gradu na četiri reka – Karlovcu, pre 50 godina počeo je sa radom Tekvondo klub „Karlovac“, koga je inicirao jedan od pionira tekvondoa u ovom delu Evrope – g.Nikola Pečko (nažalost pokojni), prvo kao sekciju Karate kluba „Kata“. U prvoj postavi, koja je krenula put tekvondoa, našao se i sadašnji predsednik pomenutog kluba – g.Miroslav Brežan, dugogodišnji reprezentativac SFRJ i Hrvatske. Za zvanje 8.DAN i epitet Grand Mastera g.Brežan polaže u Seulu (J.Koreja) 2008.god., da bi 2009.god. bio primljen u Kuću slavnih, a razlog je uspešan rad i afirmacija tekvondoa na ovom podneblju.

Jedan od načina prezentovanja i promovisanja tekvondo sporta jesu i takmičenja poput Otvorenog prvenstva Karlovca, koje je i ovog puta privukao veliki broj kako takmičara tako i zemalja. Ovogodišnji turnir okupio je preko 900 takmičara iz 17 zemalja – Austrija, BiH, Crna Gora, Češka, Italija, Koreja, Luksemburg, Mađarska, Nemačka, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Velika Britanija, i domaćin Hrvatska. 90 ekipa i 145 trenera borilo se na 11 borilišta na kojima je pravdu delilo 45 sudija. Nadamo se da će naredne godine ova manifestacija primiti još i veći broj tekvondo prijatelja nego što je do sada bilo. – rekao je g.Brežan – glavni organizator Otvorenog prvenstva Karlovca.

Jedna od malobrojnih ekipa iz Srbije (a jedina iz Niša i južne Srbije) bila je i KBS Naisus, koja je ponovo imala peh sa brojem takmičara te se put Karlovca uputio jedino Uroš Mitrović.

Zadovoljan sam uspehom koji sam postigao u Karlovcu – 1 zlatna i 1 srebrna medalja, jer konkurencija ni malo nije bila laka a temperatura u hali je rasla iz minuta u minut, što je otežavalo uslove za takmičenje. Veoma dobro pripremljeni konkurenti nisu mi dozvolili da se, nakon pređene polufinalne runde, okitim i drugim zlatnim odličjem, pošto sam u slobodnom stilu prethodno osvojio najsjajniju medalju. Iako se, nakon postavljanja novog trenera Tehničke reprezentacije Srbije, ukida bodovanje takmičenja i samim tim rangiranje na osnovu uspeha na istim, ostaje mi satisfakcija i još jedan dokaz da sam sa punim pravom pozivan na okupljanja reprezentativnog tima i bio član iste, koja je do sada napravila najveće uspehe u formama – rekao je mlađani Uroš Mitrović – aktuelni trostruki šampion Balkana.

Samo jedan vikend pauze od takmičarskih uspeha sledi a zatim KBS Naisus očekuje 3.kolo Lige Grada Niša, čiji je i organizator. Pomenuto 3.kolo održaće se ponovo na teritoriji Gradske Opštine Pantelej, koja je našla razumevanja i pomogla ovo takmičenje.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *