Zlatna medalja stiže u Niš – gimnazijalka Anđela Šarković prva u Evropi na takmičenju iz matematike

Na matematičkoj olimipijadi za devojke, ekipa Srbije u beloruskoj pretonici Minsku osvojila je četiri medalje – dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Andjela Sarkovic u sredini London
Anđela Šarković(u sredini) sa drugaricama u Londonu

Učenica Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša Anđela Šarković, osvojila je zlatnu medalju što predstavlja najveći uspeh na kontinentu u ovoj oblasti nauke. Perspektivnu matematičarku pripremao je Miloš Milosavljević. profesor specijalnog matematičkog odeljenja u Gimnaziji „Svetozar Marković“ čiji đaci već uobičajno osvajaju medalje na takmičenjima po Srbiji, a sada su „zaposeli“ i krov Evrope.

Andjela sa Mišketom
Anđela među kolegama. Profesor Miloš Milosavljević(prvi s desna u donjem redu)

U pratnji učenica su bili lideri reprezentacije Marija Jelić i Miloš Stojaković.
Takmičenje u beloruskoj pretonici Minsku okupilo je učenice iz 23 zemlje, među kojima su Belgija, Francuska, Velika Britanija, Rumunija, Italija…
Ekipno, mlade matematičarke osvojile drugo mesto. Zlatnu medalju je osvojila i Bogdana Jelić, učenica 4. razreda Matematičke gimnazije iz Beograda, saopšteno je iz ove srednjoškolske ustanove.Marijana Vujadinović, učenica 4. razreda Matematičke gimnazije dobitinik je srebrne medalje, dok je učenica gimnazije „Jovan Jovanović. Zmaj“ iz Novog Sada, Kristina Silađi osvojila bronzanu medalju.

gradjanin.rs foto:facebook/Anđela Šarković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *