Zoran Kisi Đorđević, pesnik – Oko Granda okuplja se banda

Kissi 1Nekada književnici, pisci nisu zavisili od izdavačke kuće, produkcije, marketinga… Vreme je bilo kakvo je bilo, osamdesete, ali smo čitali, objavljivali… Miodrag Denčić, njegov brat Zoran, Cobi Panker i drugari smo u kafani „Partizanka“(sadašnji kafić „Bombaj“), čitali jedan drugom pesme. Čuvam jedan stolnjak, koji je ispisan našim pesmama. Danas je sve to nezamislivo. Oko granda okuplja se banda…

2 Comments

  1. Drago mi je da se neko setio tog doba I cuvene partizanke I abrasevica – krizu I ludilo u drzavi pobedili smo povlacenjem u sopstvenu kreaciju, poeziju I druzenje uz gitaru I casicu — mozda se neko seca — TADA JE RODJEN PRETERIZAM !!!!Osnivac – Miodrag Dencic -cub lansirao ga je kao umetnicki pravac uy VVeliko BUUMM!! u Nisu. Manifest preterizma I danas luta internewtom.. Tada su se cudni, ljudi iz Gradine I SKC-a, dobrano potrudili da ga uguse I ucutkaju. To je bilo vreme kada je Nis imao andergraund scenu koju je sam pojeo. Veliki pozdrav za Cobyja pankera I Kissija.

    Denca-cub Pirot, 060 5080407

  2. sve je tacno osim sto se kafana Partizanka nalazila na mestu velike sale kafane Biser i mesare sa druge strane. Moguce da je jednim delom zahvatala i Bombaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *