Published On: četvrtak, 14. marta 2019.

Najveći balkanski skup anesteziologa okupiće čak 600 učesnika u Nišu

Najveći skup anesteziologa i stručnjaka iz oblasti intenzivne nege na Balkanu održaće se ove godine od 12. do 14. aprila u Nišu gde se očekuje čak 600 gostiju.

prof. dr Radmilo Janković

Ovaj svojevrsni simpozijum održaće se u Kongresnom centru Constantinus Palace, a prvi među jednakima u organizaciji skupa je prof. dr Radmilo Janković, aktuelni direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu negu Kliničkog centra u Nišu.

Od samog početka 2009. godine do sada, naš sastanak je nastao na jednom od najvažnijih naučnih događaja u jugoistočnoj Evropi, a koji okuplja impresivne međunarodne stručnjake članova fakulteta i ove godine više od 600 učesnika. Zajedno sa visokim obrazovnim i naučnim ciljevima u oblasti anestezije, intenzivne nege, resuscitacije i terapije boli, naš susret je široko poznat kao mesto tople i prijateljske atmosfere sa nezaboravnim društvenim događajima. Tokom godina smo se pojavili na jednom od najprestižnijih naučnih događaja u jugoistočnoj Evropi, uspeli da okupimo domaće i međunarodne stručnjake. Fokusirajući se na najnovije i najzanimljivije teme iz oblasti anestezije, intenzivnog liječenja, reanimacije i liječenja bolova, naš sastanak stalno dobija nove učesnike – kaže dr Janković.

Na ovom sastanku će se, priča dr Janković, održati radionica o torakalnoj anesteziji i visokokvalitetnom CPR kako bi se naglasila i istakla ova aktuelna tema. Oni koji to žele, moći će da probaju neku vežbu na  najnovijim i najsavremenijim uređajima koji mogu pomoći i olakšati svakodnevni rad u bolnici. Ove godine, po drugi put, Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju imaće privilegiju da ugosti kandidate za OLA ispit koji će se održati 12. aprila.

M.S.

foto: Klinika za anesteziju KC Niš

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>