Published On: utorak, 28. jula 2020.

Trudnica iz Vranja umrla nakon što je rodila muško dete

Trudnica (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru u KC Niš, sinoć je rodila muško dete, ali je ubrzo nakon porođaja preminula.

  • U poslednjih 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice. Na kontrolnom ultrazvuku utvrđeno je da je plod vitalan, pa je multidisciplinarni tim lekara sastavljen od ginekologa, anesteziologa i pedijatra zbog pretećeg smrtnog ishoda majke, obavio porođaj carskim rezom. Intervencija je zahtevala nadljudske napore lekara, u više navrata rađena reanimacija i dete je rođeno živo. Beba koja je rođena u 26. gestacijskoj nedelji nalazi se na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu – saopštio je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

On je izrazio žaljenje što je majka preminula.

  • Nakon porođaja došlo je do novog srčanog zastoja i uprkos našim naporima porodilja je preminula – rekao je Janković

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze korona virusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Anđelka Slavković, direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju potvrdila je da je beba trenutno u stabilnom stanju.

  • Majka je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo – saopštila je Slavković

Ovo je druga trudnica koja je preminula od posledica zaraze korona virusom u niškoj bolnici. A.P. iz Orljana koja je takođe bila na respiratoru podlegla je zarazi 21. jula dan nakon što je rodila muško dete koje je takođe preminulo.

Kurir.rs

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>