Objavljeno: среда, 17. јун 2015.

Veliki narodni protest zakazan za 23. juni ispred Gradske toplane – tražimo smenu Banjđura

Veliki narodni protest ispred Gradske toplane u Nišu zakazan je za 23. jun (sledeći utorak) u 11 časova na kome će se okupiti svi nezadovoljni korisnici usluge daljinskog grejanja, jednoglasno se složilo večeras preko 300 predsednika Skupština stanara koji su sastanak održali u Mesnoj kancelariji Božidara Adžije na Bulevaru Nemanjića.

GradjanskiBunt1

Udruženje predsednika skupština stanara, jednoglasno je odlučilo da se pošalje zahtev nadležnim institucijama za smenu kompletnog menadžmenta Gradske toplane i resornog većnika zaduženog za komunalne delatnosti u Gradskom veću, Miloša Banjđura.

Na protestu koji će okupiti nekoliko hiljada građana, podneće se zahtevi za isključenje cevovoda gradske toplane iz stanova.

GradjanskiBuntOstavka

Građani traže ostavku menadžmenta toplane i gradskog većnika Banjđura

Zahtevi su večeras bili deljeni na skupu, a od sutra će se naći na našem portalu odakle će moći da se odštampaju i podnose toplani na protestu sledeće nedelje.

Đokica Jovanović, jedan od inicijatora je rekao da toplana uporno krije podatke o ceni gasa kao i o načinu obračuna varuijabilnog dela naplate.

Cena grejanja je previsoka i mi i dalje tražimo da se ona snizi na nivo pre nego što su snižene plate i penzije. Nećemo dozvoliti da se našim novcem finansiraju partije. To im neće proći. Zato je važno da se u što većem broju okupimo kako biim pokazali da ne mogu da nas vuku za nos. Smenu menadžmenta toplane i resorno zaduženog većnika tražimo jer apsolutno ništa nisu uradili da narodu koji jedva spaja kraj s krajem, računi ne iznose neopravdano 10 i više hiljada dinara – rekao je Đokica Jovanović.

M.Smiljković, foto: D.Ilić

Komentari (10)
 1. Vladimir Danilov каже:

  Bandjur tvrdi da je cena grejanja na ekonomskom minimumu.Pitam ja njega kako je u Sloveniji,Švajcarskoj,Nemačkoj,pa čak i u dalekoj Švedskoj grejanje jeftinije nego kod nas a da ne pominjemo njihov standard. Da ne kupujemo možda neku posebnu vrstu gasa ? Možda je to razlog..neznam

 2. CVETKO prvi каже:

  Koliko se zna , BANJDJUR je pod istragom , krao ili je proneverio neku lovu na Kosovu… doduše , Kosovo je „strana zemlja“ i šta je tamo uradio , ne podleže sankcijama u Srbiji tj. Nišu !!!???

 3. Ana каже:

  U nasem stanu u Bozidar Adziji racuni za struju za januar (grejnu sezonu) iznosili su oko 5,5 hiljada dinara, a sada u martu,aprilu i maju skoro 9 hiljada.Gde je tu logicno objasnjenje?

 4. danijela каже:

  Zasto neko ne objasni ovim ljudima da ako se iskljuce sa toplane nece imati nikakvo grejanje tj. zimu ce docekati u hladnim stanovima jer su im zgrade projektovane sa slabim elektricnim instalacijama i da mogu da izazovu pozar u celoj zgradi.Dokle ce se zloupotrebljavati posten i naivan narod, u ovom slucaju stanari zgrada koji su do sad redovno placali racunare.

  • CVETKO prvi каже:

   @Danijela : „Dokle ce se zloupotrebljavati posten i naivan narod, u ovom slucaju stanari zgrada koji su do sad redovno placali racunare“ !
   Danijela , a šta da rade , ovi „PREFRIGANI PREVARANTI“ , koji nemaju ni za hleba , akamoli da plate RAČUNARE , kao što rekoste !!!??? Mnogi od njih ne mogu da plate ni jedan RAČUNAR ! Vidi se , po vokabularu , da ste SLABOstrujaš !

  • Gedza каже:

   Danijelo ko je ti pricas znas li ti matematiku i sta moz sve da se uradi sa 100e koji se daju mesecno parazitima.Nemo se vise brukas Danijelo sa ovakvija tvoji komentari.

 5. Jovanovic dr Dragan каже:

  Neznam zasto ste mi izbrisali prethodno poslat komentar. To je jedno po suludo da to nedozvolite da se objavi. Ja vise necu da citam gradjanin…..

 6. Jovanovic dr Dragan каже:

  Na protestu treba da se pojave svi nezadovoljni, jer po ovakvom principu (kao menandzment toplane)posluje celokupna gradska vlast: beskrupulozno krsi zakon, krije podatke od javnosti, udvara se i povladjuje centrali u Beogradu i licno se svi oni bogate. Ovu agoniju treba prekinuti. Izadjimo svi i podrzimo GRADJANE. OVO JE GRADJANSKI BUNT PROTIV KORUPCIJE

 7. Brane каже:

  Smenjujte celu gradsku parazitsku bandu sa vlasti, Bandjur i Maksimovic su samo eksponenti parazitskog sistema. Raspustiti gradsku skupstinu, ostavka Perisica i PODHITNO NOVI LOKALNI IZBORI. Sa ovima nesme vise da se ceka zima. Unistice nas totalno.

 8. Moca каже:

  Maksimovic, dva puta hapsen, nikada osudjen, ceo grad protiv njega a SNS ga drzi.To potvrdjuje sumnju da preko grejanja izdrzavamo ove rasformirane i jos uzgred i danasnja vest da nastavlja sa zaposljavanjima kriminologa.Bandjur nije obavesten, Perisic i kompanija jos manje ali ce saznaati kada prestane dotok novca iz firme koja umesto da radi u interesu gradjana radi za njih. Od grada napravise kasabu i izadjimo da vide da nismo svi Guske.

Vaš komentar: