Aerodrom Niš završio na 2. mestu u Evropi u 2017.godini

Aerodrom „Konstantin Veliki“ 2017.godinu završio je sa prevezenih 331.582 putnika, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 167,8%. Upravo taj procenat niški aerodrom „Konstantin Veliki“ svrstao je u „Grupu 4″(aerodromi do 5 miliona putnika godišnje) na drugo mesto, objavio je sajt niškog aerodroma.

U ovoj grupi prvo mesto zauzeo je drugi po veličini aerodrom u Bukureštu, aerodrom Banesa. Ovo se navodi u najnovijem ACI izveštaju koji je danas objavljen.

U 2017. godini broj putnika u Evropi je porastao za 8,5%, od toga broj putnika na aerodromima EU porastao je za 7,7%, dok je broj putnika na ostalim evropskim aerodromima porastao za 11,4%.

Ovu godinu započeli smo vrlo snažno sa rastom broja putnika u odnosu na isti mesec, januar, u 2017.godini. Tokom januara sa našeg aerodroma letelo je 28.459 putnika, saopštava ovaj sajt.


ACIAirports Council International Europe je evropska trgovinska asocijacija koja unapređuje kolektivne interese evropskih aerodroma i promoviše profesionalnu izvrsnost u upravljanju aerodroma. Članovi su preko 600 operatora aerodroma svih veličina u 58 evropskih zemalja, preko 90% komercijalnog vazdušnog saobraćaja u Evropi.


gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *