Akcija Čepening: Neurološkoj klinici uručena četiri nova mehanička kolica

Neurološka klinika u Nišu, zahvaljujući akciji “Čepening” danas je na poklon dobila četiri nova mehanička kolica za prevoz pacijenata. Direktorka Klinike za neurologiju, Mirjana Spasić – Parlić izrazila je veliku zahvalnost građanima i institucijama, koji su učestvovali u ovoj akciji.

Akcija Čepening
Vojkan Živković

Ovo je velika pomoć za Neurološku kliniku u Nišu. Mi ovde imamo pacijente koji su teško bolesni i otežano se kreću, pa su nam ova mehanička kolica neophodna i od izuzetnog značaja”, rekla je direktorka.

Iz organizacije veruju da će akcija dobiti još snažniji zamah kada ljudi vide da se sredstva prikupljena od reciklaže čepova, koriste na pravi način.

Za sada se ovoj akciji najčešće pridružuju pojedinici, osnovne i srednje škole, kao i fakulteti. Nadam se da da će se u budućnosti institucije i preduzeća priključiti akciji u većem broju.” , kaže organizator Vojkan Živković.

Akcija ČepeningTrenutno je sakupljeno oko pet stotina kilograma čepova, pa će se najverovatnije u februaru znati, koja će sledeća osoba ili ustanova dobiti ortopedsko pomagalo.

Mi ne odlučujemo kome ćemo pokloniti određeno ortopedsko pomagalo, već se konsultujemo sa Udruženjem paraplegičara ili Udruženjem obolelih od multiple skleroze. Kada prikupimo određenu količinu čepova, kada smo finansijski spremini tada pomažemo onima , kojima je u tom trenutku naša pomoć najpotrebnija”, navodi za Građanin organizator.

Ovog meseca je i Milica Mišić iz sela Knežica dobila sobni bicikl zahvaljujući akciji “Čepening”. Ona je ove godine teško povređena i otežano se kreće pa joj je ovakav vid pomoći od izuzetnog značaja.

D.Vasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *