Akcija „Rezač“ u Nišu: Pritvoren Stevan Mickovski zbog podstrekivanja!?

Stevan Mickovski, jedan od nekadašnjih direktora niške filijale „Dunava“ u Nišu pritvoren je u opsežnoj policijskoj akciji „Rezač“ u kojoj je u Srbiji uhapšeno preko 80 osoba. Mickovski je pritvoren zbog, kako saznajemo, podstrekivanja da se ranije u kompaniji „Dunav“ odobri neki finansijski plan. On se trenutno nalazi u beogradskom pritvoru, a njegov brat Micko Mickovski, njegovo pritvaranje ocenjuje kao obična kolateralna šteta u ovoj akciji.

foto: Gradjanin.rs - Stevan Mickovski
foto: Gradjanin.rs – Stevan Mickovski

Stevan se tereti da je sebi nadređenog direktora podstrekivao da odobri neki finansijski plan. To je potpuno apsurdno jer prvo u kojoj firmi podređeni direktor može da tera pretpostavljenog bilo šta, drugo na tom finansijskom planu nigde nema potpisa Stevana Mickovskog i treća, i najbitnija stvar je da je taj plan prethodno prošao neki odbor „Dunava“ i odbor za procenu rizika. Znači desetak ljudi je odobrilo taj plan i kao finale svega toga pritvara se Stevan zato što je navodno nagovarao nekoga da nešto učini. I advokat Goran Petronijević koji ga brani kaže da je ovo potpuno deplasiran slučaj – kaže Micko Mickovski.

Stevan Mickovski je bio pre panzionisanja, dugogodišnji radnik „Dunava“, a onda je bio u nemilosti vlasti tadašnjeg visokog funkcionera Vlade Srbije, Mlađana Dinkića.

M.S.

6 Comments

  1. Jos jedna u nizu nebuloza ove vlasti, taj covek ni mrava ne bi zgazio a to ce i biti dokazano. Grehota je samo sto nevin mora da dokazuje da je nevin a kriminalci setaju okolo.

  2. OVO JE ZAISTA PREVRŠILO SVAKU MERU! SRAMOTA JE DA OVAKVA LJUDSKA VELIČINA BUDE NEČIJA KOLATERALNA ŠTETA! AKO JE NEKO RADIO PO ZAKONU ONDA JE TO ON, AKO JE NEKO DOBAR, VREDAN, ČASTAN I POŠTEN ČOVEK ONDA JE TO OPET ON I AKO NEKO NE ZASLUŽUJE DA MU SE UPROPASTI KARIJERA I BACA PRAŠINA NA IME ONDA JE TO I DALJE ON. A OVA VLAST BI MOGLA DA SE ZAPITA GDE IM JE GOSPODIN DINKIĆ (VLADAR IZ SENKE) I GDE SU SVE NJEGOVE PRLJAVE ALI ZAISTA PRLJAVE RABOTE I DA SE BAVI STVARNIM KRIMINALCIMA A NE DA PRAVI POZORIŠTE OD NEVINIH I NEISKVARENIH LJUDI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *