Ako se „Čairu“ ne uključi struja – protest fudbalera „Radničkog“ i Meraklija ispred Gradske kuće!

Fudbaleri FK“Radnički“ Niš i navijači Meraklije doneli su odluku posle današnjeg treninga da protestuju ispred Gradske kuće u Nišu, ukoliko se na stadionu do sutra u podne 26. avgusta ne uključi struja, saznaje „Gradjanin.rs“ iz stručnog štaba ovog kluba.

Radnički-1
foto arhiva: Trening Radničkog

Od utorka nemamo struju i snalazamimo se i za tuširanje i stvari su nam se ubuđale, a stvarno je neuslovno da u takvoj situaciji radimo. Odlučili smo da čekamo do 12 sati sutra, a ako ne bude struje, mi i Meraklije krećemo u protest u 14 sati, rekao nam je predstavnik „Radničkog“ koji je želeo da ostane anoniman.On nam je rekao da su razmišljali da tim korakom „namole“ nadležne da im obezbede minimum uslova za rad, a da je većina podržala tu odluku.

Fudbalerima Radničkog iz Niša oduzeta je mogućnost da se u miru pripreme za meč narednog kola Superlige Srbije, pošto je na stadionu Čair isečena struja. Naime, EPS „Snabdevanje“ je odlučio da Realu sa Nišave iseče struju zbog duga oko četiri miliona dinara. To je dovelo do opšteg kolapsa, igrači su nezadovoljni jer nemaju uslove za trening, ne mogu da se presvuku ni istuširaju. Pitanje je kako će klub uopšte dočekati meč sa Lučanima dolazećeg vikenda.

Izjavu za Gradjanin.rs u utorak dao je kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović.

Klub smo koji gaji evropske ambicije. Borimo se za Evropu, ali uslove za rad nemamo. Nezadovoljstvo je veliko. Kako da normalno treniramo kada nemamo osnovnu potrebu kakva je struja. Nadam se da će se problem što pre rešiti i da ćemo moći maksimalno spremni da dočekamo Mladost za vikend – rekao je u utorak Jovanović „Gradjaninu.rs“ .

Kako saznajemo od Bobana Džunića, direktora Elektrodistribucije, ogranak ove firme nema nadležnosti nad tim jer je „Čair“ isključio EPS „Snabdevanje“, a na zahtev Uprave koja u svom sastavu ima sektor za Informaciono komunikacione tehnologije. Kako nam je objašnjeno, stadion još nema upotrebnu dozvolu i struja se distribuira na osnovu ugovora. Sigurno da fudbaleri nisu krivi za zamršenu situaciju oko nadležnosti i da bi im kao pretendetima za Evropu trebalo obezbediti struju.

gradjanin.rs

POSLEDNJA VEST:https://www.gradjanin.rs/na-stadionu-cair-ukljucena-struja-nema-protesta-fudbalera-i-meraklija/

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *