Alarmantno: Palilula traži proglašavanje vanredne situacije jer nivo vode stalno raste!

pALILILA
sednica Skupštine opštine Palilula

Odbornici Skupštine gradske opštine Palilula u Nišu, nakon razmatranja informacije predsednika opštine Bobana Džunića o stanju na poplavljenom područiju opštine, usvojili su zaključak opokretanju inicijative, o proglašenju vanredne situacije na svim ugroženim delovima Gradske opštine Palilula.

„Kako bi moglo da se efikasno i pravovremeno odreaguje i primene predviđene mere Zakonom o vanrednim situacijama i time pomogne lokalnom stanovništvu da ne dođe do nastanka još većih posledica i još veće štete, potrebno je da se proglasi vanredna situacija na svim ugroženim delovima Gradske opštine Palilula-istaknuto je u zaključku Skupštine.

Usled obilnih padavina početkom ove godine, došlo je do plavljenja nekoliko prigradskih naselja i seoskih područja u opštini Palilula, duž starog auto-puta „Niš—Leskovac. Ugroženi su stambeni i poslovni objekti, poljoprivredne parcele, lokalna komunalna infrastruktura i lokalni asfaltirani putevi. Iako je prošlo skoro tri meseca, nije došlo do povlačenja vode već nivo vode raste svakog dana. U konkretnom slučajaju ne radi samo o poplavi već na pojedinim delovima poplavljenog područja, pojavila su se i klizišta, primer naselja u Gabrovcu, Krušcu i Mramoru, što ovu situaciju dodatno čini alarmantnom.

Ova inicijativa, uz obrazloženje, pod hitno upućena je Štabu za vanredne situacije na teritoriji Grada Niša, Gradonačelniku i Gradskom veću Grada Niša a o stanju na terenu obavešteni su i nadležni republiči organi i preduzeća.

tekst i foto D.Vidojković

2 Comments

  1. U mestu gde ja zivim vanredna situacija je godinama unazad a gospdin predsenik nije nasao vremena da uradi nista da bi ljudi ziveli bolje ,ne u blatu zbog neasvatiranih ulica,zbog rupa na kolovozu,zbog ulicne rasvete,zbog mnogih drugih stvari. Nasao je za shodno da dodje samo da bi prikipljao glasove za njegovu kandidatiru za predsednika opstine.
    Pasi Poljana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266