Albanski „napad“ opet na Niš – srušen sajt „Syinopsis“-a zbog filma o FK „Radnički“

Sajt Agencije „Sinopsis“ iz Niša (čiji se baner nalazi na našem sajtu) „srušili“ su danas poslepodne albanski hakeri, a na naslovnici su postavili crvenu mapu velike Albanije sa dvoglavim orlom. U pozadini se čuje melodija na albanskom i engleskom jeziku. Ova agencija pored ostalih aktivnosti, unazad nekoliko meseci, snima film o istoriji Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Niša.

hakeri-radnicki1
Poruka albanskih hakera na sajtu Synopsisa

Uz pomoć Facebook-a odnosno stranice FK „Radnički“ Dokumentarni film , nekih medija i drugih društvenih mreža, delovi ovog filma odnosno kazivanja sa bivšim legendama niškog tima su mnogo čitljivi i gledani u poslednje vreme te postoji mogućnost da to „nekog“ iritira.

hakeri-sinopsis

Miodrag Miljković, vlasnik agencije kaže da ne može da pretpostavi drugi razlog za „rušenje“ sajta.

grafit UCK
Miljković: Ne mogu o tome da li je napad na sajt povezan s ispisivanjem grafita

-Sama agencija nema baš nikakvih dodirnih tačaka s Albanijom. Film o „Radničkom“ je jedna opšte prihvaćena tema, ali očigledno da se nekome ne dopada. Ne mogu da odgovaram na to pitanje. Da li rušenje sajta ima neke veze sa ispisivanjem albanskih grafita u Nišu je ipak stvar nadležnih organa. Nadamo se da će sajt profunkcionisati do večeras – saopštava Miljković.

Pre dva meseca, Niš je bio „uznemiren“ ispisivanjem grafita po gradu (Ledena Stena, Durlan, niški kej) koji su veličali veliku Albaniju i takozvanu Oslobodilačku vojsku Kosova.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *