Arno Gujon na Filozofskom fakultetu u Nišu

Departman za srpsku i komparativnu književnost i Savez studenata Filozofskog fakulteta organizuju, povodom 30 godina studijskog programa srbistike, tribinu “Svi moji putevi vode ka Srbiji“. Tribina je zakazana za četvrtak, 29. mart 2018. godine, u 19 sati, na Filozofskom fakultetu, u amfiteatru br. 21.

Tako se i zove istoimena knjiga poznatog francuskog humanitarca Arnoa Gujona, o kojoj će, pored autora, govoriti i Aleksandar Gajšek, urednik izdavačke kuće “Agape knjiga“ i prof. dr Dragiša Bojović.

Arno Gujon je rođen 1985. godine u Grenoblu. Diplomirao je na visokoj Politehničkoj školi u ovom gradu, stekavši zvanje master inženjer u oblasti zaštite na radu i životne sredine. Radio je u Parizu, Egiptu i Republici Srpskoj. Odrastao je u porodici gde se negovalo istorijsko prijateljstvo Francuske i Srbije. Već kao dečak uvideo je kakva se nepravda nanosi srpskom narodu. To će biti jedan od motiva da osnuje humanitarnu organizaciju “Solidarnost za Kosovo“, koja je učinila izuzetno mnogo u pružanju pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, naročito deci sa tih prostora. Za Arnoa Gujona možemo reći da je i izuzetan promoter vrednosti srpskoga naroda, njegove kulture i jezika.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *