Baka se uživo rasplakala u TV programu – neće članstvo u stranci zbog „senior kartice“

Starija Nišlijka (72) se rasplakala uživo u jutarnjem programu Niške televizije, komentarišući da je otišla da se prijavi za senior karticu, a kući se vratila sa članskom kartom Partije ujedinjenih penzinera (PUPS)?

Red ispred PUPS-a u Nišu (foto Z. Ciglanić)

Slavoljub Savić, sekretar ove stranke kaže da to apsolutno nije moguće „jer partija nije izdavala nove kartice unazad šest meseci“.

Nisam ni sanjala da moram da postanem član stranke da bi dobila senior karticu. Ne vidim dobro i dva puta sam potpisivala neka dokumenta, a kada su mi dali karticu, tek kasnije su mi rekli da to nije senior kartica nego da tek dođem za 20 dana pa ću onda da je dobijem. Ja nikada nisam bila član stranke, gde mene nađoše? – pričala je kroz plač ova baka. Voditelj Nikola Marković je pokušavao da je smiri i naveo da će proveriti te navode.

Voditelj Nikola Marković

Savić ponavlja da to apsolutno nije moguće i da je verovatno dobila karticu Gradske organizacije penzionera.

Neka naša sugrađanka dođe u prostorije u koje je već bila i ukoliko je bilo kod nas, rešićemo taj problem. Ona je verovatno dobila karticu Gradske organizacije što je potpuno druga stvar. Kada se penzioner/ka prijavi za karticu čeka se deset do 15 dana da se ona izradi – rekao je Savić.

Problem sa senior karticama je uočen onda kada se pročulo da beogradski penzioneri ne plaćaju ni dinara za dobijanje ove kartice dok su najstariji građani Niša, morali da plate 360 dinara. To su zapravo plaćali godišnju članarinu Grdaskoj organizaciji penzionera gde su navodno morali da se učlane da bi dobili ovu karticu.

Iz Vlade Srbije su poručili nedavno da niko ne mora da plaća ovu karticu i da će preko PIO fonda stići poštom na adrese onih koji to budu želeli.

Senior kartica je potrebna da se dobije popust od pet do 50 odsto u onim trgovinama koje se izjasne za jeftiniju prodaju artikala starijim Nišlijama.

M.S.

1 Comment

  1. „Neće se ona /jadna/ najesti hleba od plakanja“ i članstva u PUPS-u , zna se ko će ! Koje li koincidencije „slučajnosti“ sa prezimenom KRKOBABIĆ !!!!!! Kažu : „Ko veruje u slučajnost – ne veruje u Boga“! U šta li veruju Krkobabići ? Oni veruju u Pošte , u Zem. zadruge i u penzionere – koji u njemu vide svoju „budućnost“ , do kraja njegovog života !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *