Besplatni preventivni pregledi u KC

Svi zainteresovani građani u nedelju, 28. januara, u periodu od 08 do 16 sati, peti put zaredom, bez zakazivanja, moći će da u niškom Kliničkom centru obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, predviđeno je da se u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra obave ultrazvučni pregledi abdomena, u Centru za radiologiju starog dela Ustanove radiće se pregled dojki aparatom za mamografiju, a u Centru za nuklearnu medicinu analiza krvi na tumor markere gastrointestinalnog trakta i to CEA i Ca19-9, saopštio je doc.dr Vladan Ćosić,zamenik generalnog direktora u KC.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju u prostorijama nove zgrade Kliničkog centra, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i eventualno lečenje.

Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Republike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, tako da su ovi pregledi namenjeni svim građanima, bez obzira na status njihovog zdravstvenog osiguranja.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *