Blokada pruge kod Apelacionog suda – Protest zakazan za subotu

Prema najavama organizatora, četvrti po redu protest protiv nasilja, pod nazivom „Niš Protiv Nasilja“ održaće se u subotu, 1. jula 2023. godine. Skup je planiran za 18 časova ispred Gradske kuće, tačnije Kabineta gradonačelnika, na adresi 7. juli br. 2.

Nakon uvodnih govora i obraćanja, planirana je protestna šetnja koja će se kretati preko trga Kralja Milana, ulicom Generala Milojka Lešjanina, zatim Vardarskom ulicom do ulice Jovana Ristića. Maršruta protesta skreće na ulicu Vojvode Putnika, obilazi trg Mije Stanimirovića i završava se ispred Apelacionog suda.

Tokom protesta, planirano je i zaustavljanje i blokada pružnih prelaza, sa ciljem da se skrene pažnja na dugogodišnji problem izmeštanja pruge iz centra grada. Takođe, u svom saopštenju za javnost, organizatori su naglasili da je svrha protesta podizanje svesti o problemima nasilja, kao i ukazivanje na neophodnost rešavanja dugogodišnjih infrastrukturnih problema grada.

Organizatori protesta „Niš Protiv Nasilja“ su udruženja i političke stranke „Zajedno – Moramo“, „Zeleno-levi front – Ne damo Srbiju“, Narodna Stranka, Stranka Slobode i Pravde, Demokratska Stranka i Pokret Slobodnih Građana. Oni pozivaju sve građane da se pridruže ovom protestu i pokažu solidarnost u borbi protiv nasilja.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *