Published On: četvrtak, 10. marta 2016.

Branislav Jovanović kandidat opozicije u Nišu ispred Rusinske stranke (nije njuz.net)

Branislav Jovanović, koji je danas potpisao koalicioni sporazum sa DS i SDS na gradskoj listi pojaviće se kao kandidat Rusinske stranke iz Sremske Mitrovice, a ne kao predstavnik Narodnog pokreta Srbije čije je sedište u Trsteniku. „Gradjanin.rs“ je imao uvid u listu, a to nam je danas potvrdio i sam Jovanović.

bane-jovanovic

Branislav Jovanović za skupštinskom govornicom

– Učešće Rusinske stranke u ovom sporazumu je formalni protokol, jer smo pokret, a ne stranka. Registracija stranke je u toku. Potrebno je oko 70.000 evra da se formira jedna stranka. Mi taj novac nismo imali, ali to je sada mnogo jeftinije. Ljudi koji daju potpis sa podršku našoj listi potpisaće i za registraciju stranke”, kaže Branislav Jovanović.

bane-jovanović

Jovanović predstavlja stranku koja nema ni jednog pripadnika manjine u Nišu

Rusini se manjina u Vojvodini koja je poreklom iz Slovačke, a kako u Nišu nema zvanično ni jednog Rusina, diskutabilno je da li se neko šegači s Nišlijama jer izbori su ozbiljna stvar pa protokolarno ili ne, Rusini bi mogli zvanično da dobiju svog predstavnika u niškom parlamentu.

Veliko je pitanje zašto do danas nije saopštio građanstvu, svojim biračima, da će se na izborima pojaviti ispred imena Rusinske stranke, makar i formalno, a koja nema nikakve veze sa Trstenikom, a pogotovu ne sa Nišom. Čovek kome su puna usta zakona i poštenja, Jovanović, posle mnogo godina vlasti nije smeo to da dopusti sebi.

Marta S./M.S.

Displaying 16 Comments
Have Your Say
 1. b kaže:

  Tuga..Jel on beše i krivično gonjen….ne odustaje od vlasti…koalicija dve nikakve partije i jednog čoveka, a vi novinari objaviste na sva zvona kako se Niš ponovo budi, ujedinjena opozicija i dr. gluposti..Jadni mi

 2. Kalča kaže:

  Ima jedna pesma: „Plači bajaco“. U ovom nadrealnom nišliskom političkom igrokazu bajaccio se kliberi, a građanstvo rida i plače.

 3. Ivana kaže:

  Jednu stvar da vam objasnim, jer je sramota da novinari ne znaju gradivo iz osnovne škole. Kod imenica koje se završavaju palatalom, nastavak za instrumental jednine -om prelazi u -em, kao što nastavak -e za vokativ prelazi u -u.

  TL DR: kaže se Nišem, a ne Nišom.

  • Marko Smiljković urednik kaže:

   Draga, Ivana

   Petnaestak godina(pošto sam radio u nekim beogradskim listovima) sam pisao Niš-em(što je po nekom starom pravopisu, a i logično je). Onda su me neki bgd stručnjaci, ali i niške kolege ubeđivale da se piše Nišom. Meni je takođe to rogobatno, ali eto, uspeli su jer se svako poziva na neki deo pravopisa… Hvala vam i pozdravljam vas

 4. Nina kaže:

  Bane banana je prso zvanicno. Ocigledno su bili potrebni izbori 2016te da bi se to ozvanicilo. Mozda bi bilo najbolje da se na vreme odluci za apartman u Toponici jer je to zasigurno jedina pozicija i jedino mesto koje ga ceka.

 5. Jelena kaže:

  Svaki dan obara svoj rekord gluposti i nebuloza.

 6. frajla kaže:

  A kad Bananaman pojede bananu postane Rusin…

 7. Janko kaže:

  U velikoj sam nedoumici da li da ga i dalje zovem Bananaman ili da prokrstim u Kechapman…

 8. Fizio kaže:

  Pa ovaj nije pri cistoj svesti. Drzi konferencije ispred jedne stranke, na izbore ide ispred druge. Koja je ovo strana po redu 15? 16? Nije njemu stalo do naroda vec do fotelje

 9. Todor kaže:

  Pa dobro, ovo je jos i nista u odnosu na kecap i frulicu na sednici gradskog veca.

 10. rade kaže:

  A onda je Bananaman krenuo u akciju i doneo kecap u skupstinu…

 11. Dragan kaže:

  Sta je sledece, da imamo predstavnike i vanzemaljaca?

 12. Rakun kaže:

  Koliko su i oni nisko pali, kada su se udruzili sa Banetom.

 13. Bulevarac kaže:

  Slatko sam se nasmejao, ovakvog komedijasa Srbija jos nije videla.

 14. Srdjan Branković kaže:

  Ovo je fenomen od čoveka! Učio je iz prirode. Kameleon! Ili manje poznatiji mimikričar HOBOTNICA. Životni moto mu je verovatno SVE NAM BOJE LEPO STOJE! Ali preživeće i ove izbore izgleda. I treba da bude u politici kad se ovoga setio.

 15. Maja kaže:

  Pa ovaj je za Ginisa. Dokle da ga gledamo i slusamo.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>