Bravo: Ekipa Hitne pomagala pacijentu u liftu gde su bili zaglavljeni sat vremena

Ekipa Hitne pomoći jutros je pružila prvu pomoć pacijentu u liftu, u kome su bili „zarobljeni“ sat vremena, ali se sve dobro okončalo, potvrdio je Dušan Gostović, lekar Hitne medicinske pomoći u Nišu. On je rekao za „Građanin“ da se ova neprijatna i scena zbila u zgradi Ulice Maksima Gorkog broj 5 na Bulevaru Nemanjića kada su dobili alarmantni poziv trećeg stepena (poslednji je četvrti).

bulevar-Maksim-Gorki1
Zgrada broj 5 u Ulici Maksim Gorki na Bulevaru Nemanjića

Nakon intervencije u stanu, ekipa je odlučila da pacijenta ipak transportuje u niški Klinički centar, ali kada su krenuli lift se zaglavio. Shodno situaciji, odmah su mu pružili dodatnu pomoć jer je reč o starijoj osobi.

-Poziv su preuzeli u 4:58, i bili u stanu već za sedam minuta, a javili su se radio vezom da su slobodni tek oko pola 7, navodi dr Dušan Gostović podatke iz izveštaja.

-U liftu su bili oko sat vremena. Tako su morali da reaguju i to su uradili na pravi način, a najbitnije je da je sve u redu sa gospodinom čija se žena zahvalila na trudu, dodaje dr Gostović. Za sada nam nije poznato ko je odglavio ekipu Hitne pomoći i pacijenta.

Hitna-pomoc
arhiva: Ekipa Hitne pomoći na jednoj od mnogobrojnih intervencija

U Nišu se o liftovima i njihovom održavanju brinu radnici JKP „Niš-stan“, ali je nažalost dugogodišnji problem, prema rečima jednog radnika,taj što je popodnevna ekipa odnosno druga smena u „pasivnom“ stanju u toku noći. Kako objašnjava, to znači da ukoliko telefon zazvoni usred noći, mi od svoje kuće krećemo u firmu i odatle idemo na intervenciju, a to nekada zna da potraje, objašnjava on.

gradjanin.rs/N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *