„Bronzani“ odbojkaši: Broj jedan za uspeh je drugarstvo među nama

Odbojkaši niškog Univerziteta koji su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu Univerziteta u Hrvatskoj jutros su stigli u Niš. Oni su u meču za treće mesto pobedili Univerzitet iz Njukasla (Engleska) sa 3:1 u setovima.

odbojkasi-1
„Bronzani“ odbojkaši ispred Univerziteta u Nišu

„Izmrcvareni“ od jedanaestočasovnog puta izdvojili su nekoliko trenutaka za novinare i prijatelje koji su ih dočekali.

odbojkasi-4
Posle 11 sati puta stigli u Niš

Imali smo na početku turnira da napravimo što bolji rezultat i vratili smo se sa medaljom. U tome smo uspeli. Ostaje žal za plasmanom u finale, ali sve u svemu pokazali smo našu snagu u jednom izuzetno jakom turniru sa 16 ekipa. Ovo nam je treća medalja u nizu tako da moramo da budemo zadovoljni. Bilo je naporno. U četvrtfinalu kada je krenulo da se igra na ispadanje dobili smo ekipu Zagreba. Bilo je jako teško, ali smo uspeli to da prebrodimo. Pad u polifinalu nas je „uzdrmao“, ali smo uspeli da se podignemo i u borbi za treće mesto, osvojimo medalju – kaže Milan Stojković, student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Na dočeku odbojkaša bilo je samo nekoliko medijskih ekipa i radnici Univerziteta.

predrag-pržić
Kapiten Predrag Pržić

Naravno da je svaki put teško da se sedam dana drži kontinuitet. Imali smo povreda, podmladili smo ekipu i ostvarili smo treće mesto. Ostaje žal za tim polufinalom koji smo izgubili od ekipe Španije koja je bila druga na prvenstvu. Broj jedan za naš uspeh je to drugarstvo i prijateljstvo koje vlada među nama već godinama, tu je i OK „Niš“ koji okuplja dobre odbojkaše. Možda negde i ima boljih pojedinaca od nas, ali na terenu ne pružaju dovoljno jer nemaju taj duh prijateljstva koji vlada među nama. Ovo je veliki uspeh za nas, za Niš pa i za Srbiju – kaže kapitan ekipe Predrag Pržić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *