Dan dronova na Elektronskom fakultetu

Drugi po redu „Drone Day“ održava se u četvrtak, 2. novembra, na Elektronskom fakultetu u Nišu. U sklopu manifestacije biće održana i izložba na kojoj će moći da se vide novi modeli baspilotnih letelica, kao i ostala prateća oprema, egzibicioni letovi i trka mikrodronova.

„Dan dronova“ se organizuje u preko 150 zemalja, a u raznim aktivnostima širom sveta svake godine učestvuje oko 40 000 ljudi. Stotine udruženja, timova i pojedinaca organizuje događaje, druženja i obuke za sve one koji žele da saznaju nešto više o ovim letelicama. Posedovanje bespilotnih letelica, koje se mogu nadzirati na daljinu ili leteti samostalno upotrebom unapred programiranog plana leta, sve je pristupačnija. Smatra se da u Srbiji trenutno postoji oko 3 000 dronova i da ove letelice služe za razonodu ali i za ozbiljne privredne i bezbednosne primene. Nesporno se radi o najbrže rastućem segmentu avijacije.

Šta je „Dan dronova“:

„Dan dronova“ je skup na Elektoronskom fakultetu u Nišu koji je organizovan da bi učesnici sa većim iskustvom ispričali i pokazali ono što znaju o dronovima, a da bi ostali razmislili o tome da li su bespilotne letelice ono što bi možda želeli da imaju ili da se njima bave amaterski ili profesionalno. Skupu mogu prisustvovati svi zainteresovani.

Kako funkcioniše:

Veći broj predavača pričaće o svom iskustvu sa dronovima iz veoma različitih oblasti primene. Na izložbi će moći da se vide bespilotne letelice, kao i ostala prateća oprema. Organizovani su demonstrativni letovi (u zgradi fakulteta) kao i zanimljiva trka mikrodronova.

Zašto je potreban:

Bespilotne letelice su nova platforma za razvoj hardveskih i softverskih aplikacija. Predstavljaju novo tržište kome su potrebne nove ideje. Ovaj skup smo organizovali jer želimo da o tome razgovaramo: sa onima koji već imaju rezultate, sa onima koji imaju i sa onima tek traže sveže ideje u oblasti novih tehnologija.

Ko ga organizuje:

„Drone Day“ organizuje grupa za Multimedijalne tehnologije sa katedre za Elektroniku, Elektronskog fakulteta u Nišu, sa prijateljima.

Gde i kada:

Naredni Drone Day II (2017) biće održan u četvrtak 02.11.2017. godine sa početkom u 13h. Predavanja, izložbe opreme i demonstrativni letovi dronova biće organizovani na Elektronskom fakultetu u Nišu, u amfiteatar A2 i holu na spratu fakulteta.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *