Deca i unuci da ne brinu: Pezioneri iz Medijane uživaju na letovanju u Grčkoj

Gradska opština Medijana organizovala je letovanje za 200 penzionera sa svoje teritorije na Grčkom ostrvu Evia u mestu Pefki. Kako smo saznali iz opštine Medijana, penzioneri su se smestili bez problema.

Od 27.maja do 6. juna na Eviji će se odmarati penzioneri sa najnižim primanjima. Deca i unuci došli su da ih isprate i smeste u autobuse, baš kao što su oni njih nekada ispraćali.

Gužva oko autobusa i vesela lica naših starijih sugrađana uz stisak ruke i zahvalnost predsedniku što ih se opština setila i omogućila im da i oni odmore na moru govore da je Gradska opština Medijana napravila pravi potez.

Želeli smo da našim sugrađanima koji su došli u neke lepe godine, a na žalost imaju male penzije i uglavnom nisu u mogućnosti da sami sebi plate letovanje, poklonimo odmor u društvu njima bliskih i srodnih ljudi po godinama i razmišljanju“, rekao je predsednik GO Medijana Milan Krstić .

On je putnicima poželeo srećan put, lepo vreme i dobar provod, a oni su ga pozvali da ih poseti i proveri kako im je u Grčkoj.

Uslov za ovaj put bio je da penzioner živi na teritoriji GO Medijana, da mu penzija ne prelazi iznos od 23 700 dinara i da ima važeći pasoš. Opština je pokrila troškove puta i smeštaja, a penzioneri ishrane.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *