Deo novog Gradskog odbora niškog SNS održao prvu sednicu – deo članstva nezadovoljan!

Posle raspuštanja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu i imenovanja neuropsihijatra Milana Stanojkovića za koordinatora, sinoć je održana prva sednica dela novog Gradskog odbora ove partije. Na njoj je otpočeo da se formira novi gradski odbor ove stranke koja ima vlast u Nišu. Od 88 mesnih odbora stranke, za sada su, u 37 izglasani koordinatori, saznaje „Građanin“.

slanstvo-sns
foto arhiva: članstvo SNS Niš

U toku večeri stiglo nam je nekoliko poruka koje govore da deo članstva nije zadovoljan samom procedurom izbora kandidata jer kako kažu „manje-više, to su isti članovi koji su i ranije sačinjavali Gradski odbor“. Bilo je i onih koji su „pozdravili početak rada novog gradskog odbora jer će stranka posle razmirica struja krenutii u Nišu, pravim putem“.

dok Milan Stan
Dr Milan Stanojković, koordinator SNS

Dr Milan Stanojković nam je sinoć potvrdio da je deo mesnih odbora doneo odluku o koordinatorima, ali nije se bavio ciframa i integritetima ljudi koji su izglasani.

Tačno je, deo gradskog odbora je delimično formiran. Određeni broj poverenika je odabran, određeni broj koordinatora saveta, takođe i jedan broj koptiranih članova. U ovom trenutku to je jedna trećina konačnog broja koja bi trebalo da formira Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu. Jedan broj izabranih članova je večeras održao prvu sednicu – rekao je Stanojković za naš portal.

„Građanin“ je upitao za komentar, povodom pojedinih primedbi nekih članova „da isti kadrovi gravitiraju u vrhu niškog SNS kao i ranije“.

Ja to tako članove ne bi delio na struje. To vreme je iza nas. Nama su svi članovi podjednako važni. U tim telima ima svih članova iz nekadašnjih struja i o tome više ne bih ni govorio – saopštio je Stanojković za „Građanin“.

U Nišu su do dolaska šefa Izvršnog odbora stranke, Radomira Nikolića koji je raspustio odbor, postojale dve pa čak i tri frakcije čije se međusobno trvljenje i međustrranački sukob odrazio i na rad gradskih organa, gde primaju platu. To je potvrdio Ljubivoje Slavković (SNS), zamenik gradonačelnika Niša, rekavši da većnici ne dolaze na posao, da se ne bave problemima u gradu već da su orjentisani na stranačke izbore koji bi trebali uskoro da se raspišu.

Sa dolaskom doktora Stanojkovića na čelo niškog SNS-a mnogi su odahnuli jer je on trebalo da „pomiri sukobljene strane i drži politički balans između ranije zaraćenih strana“. Izgleda da su žaoke izvađene iz tkiva, ali da rane još nisu zacelile.

M.S.

3 Comments

  1. I šta ja sad imam od toga?
    Jel sam manje gladan? Nisam. Jel ću da imam ja nešto od toga ili bilo koji čovek koji nije član njihove stranke? Neće. Nisu oni krivi, mi smo stoka. Tako nas oni i tretiraju, a mi dopuštamo. Znači mi smo krivi i mi smo stoka. Živeli!

  2. SVE MOJ DO … NJIH ! POJEŠĆE SAMI SEBE , KADA BUDU IZBORI ,
    PROĆIĆE KAO I „DS“ , NEĆE IH BITI ČAK NI U OPOZICIJI.
    NADAM SE , ISKRENO !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *