Direktor niškog Gerontološkog centra uhapšen, 139 obolelih od korone

Policija је u saradnji sa Bezbednosno- informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsilа Мilana S. (47) direktora Gerontološkog centra u Nišu jer nije preduzeo sve zaštitne mere protiv korona virusa. Policija je objavila da je obolelo 135 korisnika i četvoro zaposlenih.

foto Gerontološki centar

Ostali zaposleni su danas 13. aprila štrajkovali ujutru ispred centra, tražeći odgovornost za nesprovođenje naloženih mera. Kako nezvanično saznajemo od radnika centra, danima je prikrivano da je zabeležen rast broja osoba koji imaju temperaturu, a niko nije testiran na Covid 19.

Direktor se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Sumnja se da on, kao ovlašćeno lice Gerontološkog centra u Nišu, nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID-19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih, saopštila je policija kao i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati do izlaska pred sudiju gde bi mogao da dobije do 30 dana pritvora.

Zaposleni imaju malo drugačije mišljenje.

Direktor nije u kontaktu sa bolesnicima. Mi smo videli da broj starih osoba stalno raste iz dana u dan i pitanje je da li je medicinska struka u centru ažurirala to ili je prikrivan permanentni rast obolelih? To mora da otkrije policija. Na početku pandemije smo imali rukavice i maske, pitanje je i ko je kako hranio korisnike, ali kada je brojka toliko narasla, a niko ništa nije činio, mi radnici smo počeli ozbiljno da se bojimo. Drugo, brojka je prešla u dvocifrenu od obolelih, a niko nije nabavio testove. Niko nije od obolelih testirran do danas. Jedna naša koleginica je već smeštena u halu „Čair“, a ostali oboleli i korisnici i zaposleni su u karantinu u Gerontološkom centru – rekla nam je jedna od radnica u ovom centru.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *