DJB traži ostavku Bulatovića, raspuštanje skupštine i nove izbore

Gradski odbor pokreta „Dosta je bilo“ traži momentalno poništavanje konkursa za direktore javnih preduzeća, ostavku gradonačelnika Bulatovića i Gradskog veća, raspuštanje Skupštine Grada i raspisivanje vanrednih lolaknih izbora.

Odbornička grupam Dosta je bilo

I u uslovima vanrednih prilika, kao i do sada, DJB će nastaviti da radi u interesu Grada i njegovih žitelja, spremni da se dalje i do kraja suprotstavlja svakoj vlasti čije je jedino geslo – što bahatije, to bogatije! U odsustvu elementarne ljudske pristojnosti i političke korektnosti, bez iole namere da se rukovodi principima legaliteta i transparentnosti, koji su dva osnovna, jedina i nužna uslova za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, koalicija na vlasti, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, ovih dana čini sramotni presedan, nezabeležen u novijoj istoriji Grada“, saopštavaju oni.

Oni dalje u saopštenju navode: Nakon raspisivanja konkursa, u atmosferi kuloarskih dogovaranja i drskih kombinatorika, obesmišljavajući prijave čak 120 naših sugrađana koji su se javili na konkurs, SNS i njegovi koalicioni kompanjoni (čitaj: Boni&Klajd), odlučuju da preskoče svaki zakon, svaku uredbu Vlade i svaku granicu pristojnosti i stvar reše na partijskom nivou. Lavovski apetiti njihovih stranačkih aparatčika, ostrvljenih jedni na druge i podeljenih u više frakcija, narasli su do te mere, da je briga o Gradu, građanima i institucijama od kojih građani zavise, pala na poslednje mesto.

Nakon tromesečne farse, o konkursu neće odlučivati ni kompromitovana komisija, – koruptivna, nestručna i nepotistička – ni Gradsko veće, a očigledno ni najviše telo – gradska Skupština. Centralni komitet Srpske napredne stranke, njeni politički komesari i politbiro sastavljen od nezasitih interešdžija, lovaca na plen, botova i nesvršenih studenata, već su doneli odluku – da za v.d. direktore budu izabrani njihovi osvedočeni partijski jurišnici i da prolongiranjem svojih internih sukoba, Grad i građane na taj način drže u vanrednom stanju još najmanje godinu dana. Grad Niš i njegove institucije, koje finansiraru njegovi osiromašeni i nebrojeno puta prevareni građani, već se nalaze u vanrednom stanju, iako to mediji nisu objavili – saopštava Gradski odbor DJB.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *