Doček od 5,5 miliona dinara je preskup za Nišlije

piše: Predrag Zlikovac

Ponavlja se već više od decenije svake nove godine priča o organizaciji dočeka Nove godine na Trgu za široke narodne mase.

Izmisliše to neki posle petoktobarskog prevrata kao kulturološko otkriće zapadnih metropola kada nam donesoše te blagodati za zabavu socijalnih slučajeva i onih koji nisu za zabavu u zatvorenom prostoru.

Nastaviše i ovi, odnosno ti isti, u redovima sadašnjih.

Za organizaciju koncerta Grad je prema rečima Srđana Savića v.d. direktora Niškog kulturnog centra, kome je poverena organizacije događaja izdvojio 5,5 miliona dinara ili oko 44,5 hiljada evra.

autor karikature: Saša Dimitrijević (Narodne novine)

Dejan Petrović sa Big Bendom i Zvonimir Đukić Đula i Van Gog zabavljaće okupljene na dočeku Nove 2018. godine bez dinara Nišlije.

Solidna cifra za jedno veče, koja će biti isplaćena nekoj firmi iz Beograda koja će postaviti binu za nastup Dejana i Đile.

Nego toliko će biti odvojeno za honorar Ace Lukasa u Boogradu ili i on nastupa iz ljubavi prema Vođi ko zna.

I ponovo bezbroj puta ponovljeno pitanje iz kojih izvora se plaća postavljanje tih bina i koliko je to ekonomski opravdano u ovakvoj situaciji?

Žalosno je ako je izvor za binu u našem gradu pdv niških socijalnih slučajeva.

U ranijim godinama posećenost tih javnih dočeka Novih godina bila je po nekoliko hijada posetilaca, premalo za toliki trošak iz gradskog budžeta.

Ali mora se vratiti ono šo je dobijeno iz republičkog budžeta za kulturu i to verovatno odabranim beogradskim firmama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *