Dodeljene nagrade povodm krsne slave Medijane – Svete Petke

Gradska opština Medijana obeležila je svoju krsnu slavu Svetu Petku u Svetosavskom domu uz brojne goste i prijatelje.

Slavu svoje opštine najduže će pamtiti Vesna Pavlović i Nebojša Milanović, dobrovoljni davaoci krvi koji su prema podacima Zavoda za transfuziju krvi u Nišu na vrhu spiska po davanju ove dragocene tečnosti.

Vesna je krv dala čak 66 puta, Nebojša 83 puta. Njima je i pripalo najveće opštinsko priznanje „Dukat“ Medijane – za humanost i nesebično pružanje šanse drugim ljudima da žive. Ništa manje uspomena sa ovog dana poneće dobitnici Blagodarnice, priznanja koje najveće niška opština dodeljuje pojedincima, udruženjima i firmama za zavidne rezultate postignute u različitim oblastima i saradnju sa Gradskom opštinom Medijana. Veće Gradske opštine Medijana donelo je odluku da od ove godine Blagodarnica bude dodeljena Preduzeću „RB KOP“ iz Svrljiga, za svesrdnu pomoć u izvodenju infrastrukturnih radova na području Gradske opštine Medijana, mladom kik-bokseru Novaku Raduloviću, za izvanredne rezultate na polju sporta, Orkestru „Ðuvegije“ za opstanak na muzičkoj sceni dug 45 godina i negovanje tradicije, kao i Crkvenoj pevačkoj družini „Branko“ za 130 godina uspešnog postojanja i rada.

Od svog osnivanja pa do danas, a tako će biti i ubuduće, Gradska opština Medijana brinula je pre svega o svojim građanima. Našli smo se mnogima od njih i u dobru i u zlu, jer su to trenuci u životu kada vam treba prijatelj. Brinuli smo i o tome da im život na Medijani bude lepši i lakši, uredeniji, onakav kakav treba da bude život žitelja jednog velikog evropskog grada, a Niš to jeste – rekao je prvi čovek najveće niške opštine i dodao: Vama, koji ste danas ovde, našim prijateljima iz Republike Srpske, Makedonije, Bugarske, gradova i opština iz naše zemlje i naravno našim Medijancima i Nišlijama, posebno hvala što delite ovaj svečani trenutak sa nama – završio je Nebojša Kocić, predsednik opštine.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *