DSS: Jugu Srbije trebaju fabrike a ne centri za azilante

Milan-Lapccevic1
Piše: Milan Lapčević, potpredsednik DSS

Zadnjih dana pažnju javnosti zaokupljaju neodgovorne izjave čelnika države i samog premijera u vezi eskalacije migrantske krize i uloge Srbije.

Na donatorskoj konferenciji u Londonu, Vučić je obećao 500.000 evra pomoći Srbije i prijem 10-15.000 izbeglih u Srbiju, odnosno „onoliko koliko god budu tražili od nas, uradićemo sve što budu tražili od nas“, rekao je Vučić.

Sa druge strane Vladini zvaničnici razmatraju moguće lokacije za izgradnju i opremanje migrantskih, u ovom slučaju izbegličkih centara po Srbiji, gde su Niš i opštine juga Srbije velikodušno sagledane.

U vezi sa tim postavljamo nekoliko pitanja g. Vučiću:

  1. Ko Vas je ovlastio g. Vučiću da parama otetim od penzionera, prosvetara, zdravstvenih radnika i radnika u državnoj službi, kupujete sopstvenu političku naklonost zapadnih političkih moćnika?
  2. U kom odeljku Zakona o budžetu RS je predviđena upotreba javnih sredstava na ovaj način? Nisu li ta sredstva mogla da budu upotrebljena da se isplate zaostale zarade ranika Niša koji mesecima štrajkuju ispred Gradske kuće ili da se premosti blokada računa budžeta grada Niša?
  3. Povodom izgradnje centara za azilante u Nišu, Aleksincu, Leskovcu i drugim opštinama juga Srbije, poručujemo g. Vučiću da smo mu veoma zahvalni što nas se setio, pa makar to bilo, kao i svaki put do sada, u predizbornoj kampanji, ali neka centre za azilante gradi pored Beograda na vodi, Prokopa i drugih velikih projekata.

Srbija se vrlo prijateljski, koreknto i humano odnosila prema migrantima i pomagala koliko je mogla, zbog toga je imala određene troškove ali je licemerno da se Srbija novcem sopstvenih građana dodvorava onima koji su pokrenuli i podstiču ratove i razaranja u arapskim zemljama iz kojih dolaze migranti. Srbija treba da pomogne svim nesrećnim ljudima ali ne i da trpi štetu zbog siledžijske i neokolonijalne politike zapada.

Demokratska stranka Srbije poručuje premijeru Vučiću, da su armiji od 36.000 nezaposlenih Nišlija i preko 35% na jugu Srbije, potrebne fabrike a ne izbeglički i migranstski centri. Jugu Srbije su potrebna nova radna mesta i investicije koji će zaustaviti ogromnu migraciju iz ovih krajeva prema Beogradu i van zemlje, naročito mladih i obrazovanih ljudi, da i mi ne postanemo migranti i azilanti.

Nemamo mi ništa protiv otvaranja Prokopa, nemamo ništa ni protiv investicija u nove mostove i obilaznice ali imamo protiv toga da se sve investicije realizuju u krugu od 80 km oko Beograda a da za Niš već 30 godina nema para za izgradnju 12 km obilaznice oko Niša i da se juga Srbije Vlada i premijer sete kada treba da se brani država ili da se podnese neki teret poput ovog sa migrantima.

3 Comments

  1. Bravo Milane,ali ne vredi postavljati pitanja onom ko je bahat,samoživ i kojeg ne interesuje narod Srbije.Čovek koji nema dana radnog staža,niti je zasadio bar jednu biljku ne shvata život ns bormalnim-ljudskim principima.EU-poltron se mora žešće napadati istinom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *