Foto vest: Postavljen pešački prelaz u Šumatovačkoj ulici

Jedna od najstarijih ulica u Nišu, Šumatovačka koja se proteže sve od tvrđavske Stambol kapije pa do pruge, danas je dobila zebru za pešake tako da više neće ličiti na aerodromsku pistu. Ulica je duga preko 250 metara.

sumatovacka-ulica
Šumatovačka ulica

Ovo je izuzetno važno za sve stanovnike ovog kraja jer je Šumatovačka ulica izuzetno frekventna pa je posebno u špicu, do sada, bilo teško preći. Zahtev stanovnika ove ulice, da dobiju zebru traje godinama, a sada je na zahtev opštine Crveni krst, reagovao „Parking servis“ koji je išrafirao zebru preko Šumatovačke, ali i na raskrsnici ove i Ulice Anete Andrejević.

Dragan Jovanović koji stanuje u kući u blizini ove raskrsnice ocenjuje da ne pamti od kada zahtev za postavljanjem zebre postoji.

Šumatovačka je do danas bila kao aerodrom. Zebra je bila kod Tvrđave pa tek kod raskrsnice s Bulevarom 12. februar. Ovde svakodnevno „šište“ automobili da bi stigli zeleno svetlo na semaforu na raskrsnici s bulevarom. Hajde mi pešaci, ali majke s kolicima, invalidi pa to je bila prava muka za njih – priča Jovanović.

Ljubisav Pantić, zamenik načelnika opštine Crveni krst kaže da će pored ovoga biti poboljšano osvetljenje u ovom kraju.

Bilo je dosta zahteva da se u Šumatovačkoj postavi zebra pa smo reagovali, a kod osvetljenja ima novosti jer će se videti da li ima mogućnostti da se na još nekoliko mesta postave svetiljke. Za ovaj kraj, u planu je i da postavimo instalacije ispred Univerziteta i napravimo internet park i to sa jakim signalom – kaže Pantić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *