Glogovac niškoj publici: Hvala vam što čuvate film i što čuvate džez

Glumac Nebojša Glogovac dobio je sinoć nagradu Gran pri „Naisa“ na završenim 52. Filmskim susretima u Nišu za ulogu u filmu „Ustav republike Htrvatske“. Nikola Kojo proglašen je prvim dobitnikom novoustanovljene nagrade Milorad Mandić Manda“.

Nebojša Glogovac

Hvala svima koji su mi omogućili da se bavim svojim poslom na najlepši mogući način. Hteo sam još nekima da se zahvalim, ali eto otišlo mi iz glave… Hvala vama, divnoj niškoj publici, hvala vam što čuvate film i što čuvate džez – rekao je Glogovac.

Tročlani žiri na čelu sa glumicom Jelicom Sretenović dodelio je nagradu „Car Konstantin“ za najbolju mušku ulogu Vojinu Ćetkoviću za ulogu u filmu „Santa Marija dela salute“. „Caricu Teodoru“ za najbolju žensku ulogu dobila je mlada glumica Tamara Aleksić, a glumila je Lenku Dunđerski u istoimenom filmu.

Publika na sinoćnom zatvaranju festivala

Glumica Gorica Popović dobila je povelju za izuzetnu žensku ulogu tumačeći lik Stojanke u filmu Kozje uši, a publika na festivalu je proglasila za glumicu festivala. Povelju za mušku ulogu poneo je glumac Igor Đorđević za lik pisca Petra Kočića u filmu „Slepi putnik na brodu ludaka“.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *