GO Medijana podržava razvoj filmske industrije na jugu Srbije – „Perunov hroničar“ u Đavoljoj varoši?

Počeo je zvanično da radi oficijelni sajt „Thunder“ produkcije na kojem su prikazane filmske lokacije jedanaest opština iz regiona jugoistočne Srbije, kao i svi drugi potencijali vezani za razvijanje filmske industrije u regionu. Snimanje prvog filma na temu slovenske mitologije u Srbiji – „Perunov hroničar“ po delu Nišlije Miloša Petkovića, trebalo bi da se upravo odvija na ovim lokacijama.

perunov-hron

Ideja je privlačenje stranih produkcija. Sajt je jednostavan urađen po ugledu na poznate američke prezentacije ovog tipa. Za sada je na engleskom jeziku, ali će iduće godine biti na srpskom i ruskom. U okviru jednog je 11 malih sajtova koji predstavljaju opštine ponaosob i lokacije koje su nam se učinile zanimljivim – kaže autor Miloš Petković.

Petković navodi da će postojeća baza fotografija biti proširena novim mestima koja na svoj način mogu da budu svojevrsna atrakcija za snimanje kadrova iz života koji dokumentuje slovensku mitologiju. Adresa sajta je www.serbiafilmlocations.com.

Poduhvat su pored Gradske opštine Medijana podržale niške opštine Crveni Krst, Palilula i Pantelej kao i opštine Gadžin Han, Knjaževac, Sokobanja, Kuršumlija, Bela Palanka i Dimitrovgrad. Podršku pruža Skupština grada Niša, TON, Rotari klub „Konstantin Veliki“ Niš, Niški kulturni centar, Uprava za kulturu grada Niša i mnoge druge javne ličnosti iz sveta kulture, privrede, politike, medija. Zahvalnice za podršku uručene su predsedniku GO Medijana Zoranu Stojanoviću i zameniku predsednika Skupštine Bobanu Vučkoviću, kao i predstavnicima drugih opština i ustanova koje su „pružile ruku“ priči i filmu za razvoj juga Srbije.

Gradjanin.rs

2 Comments

  1. Lepo, stim sto je projekat filmske lokacije pisalo UD „Kreativni klub ABC“ i sajt filmlocationsouthserbia.com krece sa radom od 21. decembra 2015. Ovo sto ova ekipa radi je tezak plagijat i koriscenje tudjih ideja u svoje svrhe. Cak drze i moju fotografiju na sajtu za sta vec znam kome da se obratim. Sa plagiranim idejama i nepoznavanjem filmske industrije tesko da ce moci da razviju bilo kakvu filmsku industriju.

  2. Sramota! Prvo, Petković je polupismeni striper, a Oliver je muzičar! Kakve oni veze imaju sa filmom? I odakle im samo pravo da kradu tuđe ideje i projekte?! Skinite ukradene fotografije sa sajta!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *