Gospodin Raša Popov otvorio niški Sajam knjiga i grafike

Gospodin Radivoj Raša Popov, dečiji pisac otvorio je danas Sajam knjiga i grafike u Nišu gde će svoja izdanja predstaviti 60 izlagača iz Srbije i iz inostranstva. Sajam traje do 3. decembra.

rasa-popov2
Gospodin Radivoj Raša Popov

Drago mi je da sam u Nišu gde vidim da ima mnogo ljudi koji vole knjigu. Obišao sam četiri škole i dečica su divna, rekao je kratko za Građanin jer su ga deca, ali odrasli saleteli da porazgovaraju s njim.

Po najavi organizatora, Niškog kulturnog centra, u hali „Čair“ biće izložena bogata ponuda knjiga o umetnosti, arhitekturi, kao i mašinstvu, medicini, zaštiti okoline, muzikologiji…

sajam-knjiga1
foto: D.Ilić

Knjige niških autora i izdavača, kao i nov niški štampani časopis „Slovo juga“, mogu se naći na na štandu Niškog kulturnog centra. Promocija ovog časopisa koji neguje kulturnu baštinu juga Srbije zakazana je za sredu u 18 sati.

Prvi put ove godine biće dodeljena nagrada „Čudesni zec“ koju Grad Niš dodeljuje piscu najbolje knjige za decu u prethodnoj godini. Prva nagrada će, prema rečima organizatora, za razliku od drugih sajmova, biti materijalna – dobitniku će pripasti prostor za izlaganje na sledećoj manifestaciji.

Sajam knjiga i grafike biće otvoren u 18.00 sati i trajaće do 3. decembra, uz književne susrete i razgovore s piscima.

Radno vreme Sajma je od 10 do 20 sati, a cene karata su 50 dinara za grupne i 100 dinara za pojedinačne ulaznice.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *