Građanska solidarnost: Pokrenuli autobus tri sata zaglavljen u snegu (VIDEO)

Dobronamerni građani i vozači gradskog prevoza u Nišu sinoć oko 20 sati na stanici Ćele Kula sami su izvukli zaglavljeni harmonika autobus “Niš ekspresa” iz snega. Kada je izostala pomoć nadležnih službi, uzeli su lopatu u ruke i pokrenuli “grdosiju”. Nesreća je što se ovo desilo u širem centru grada, na ravnom terenu, pa se može zamisliti kakva je situacija u brdovitijim delovima grada.

Zaglavljen-autobus-u-snegu-kod-Cele-kule-u-Nisu

Autobus s putnicima, bio je zaglavljen više od tri sata na autobuskoj stanici Ćele kula u neočišćenom snegu. Putnici, među kojima je bilo i male dece, su bili prinuđeni da napuste vozilo.

Ekipa JKP „Mediana“ koja je par sati kasnije intevenisala po pozivu „Niš-ekspresa“ nije uspela da raščisti sneg zbog nedostatka opreme i soli, za koju tvrde da nije od velike pomoći kada su veoma niske temperature.

Kada sam od njihovih radnika zatražio so za posipanje puteva, rekli su mi da nemaju ni gram soli, što me je potpuno iznenadilo. Jedino što sam uspeo da dobijem od njih je uslužna lopata kojom sam delimično očistio sneg ispod vozila. – navodi vozač autobusa koji je želeo da njegovo ime ostane poznato našoj redakciji.

Čekajući pomoć šlep službe, on je sa velikim naporom pokušavao da očisti sneg ispod točkova autobusa, drugom lopatom koju su mu dali građani, a u tome je uspeo upravo zahvaljujući njima, kao i svojim kolegama vozačima i kondukterima iz drugog autobusa, koju su mu pomogli da pokrene autobus kada su videli da je zaglavljen u snegu.

Vožnja zavejanim gradskim ulicama predstavlja veliki napor svim vozačima, a ujedno je i veliki rizik za sve učesnike u saobraćaju. Zahvaljujem svojim kolegama i sugrađanima na ukazanoj pomoći na putu i upućujem apel Operativnom štabu zimskih službi i ekipama JKP „Mediana“ da budu efikasnije u čišćenju snega sa gradskih ulica i rešavanju problema na terenu. – naglasio je vozač autobusa.

Saobraćaj u ovom delu grada se odvijao otežano, stvarale su se duge kolone, a mnoga vozila su preusmeravana na alternativni tok saobraćaja kod okretnice na Trošarini, u pravcu ka Niškoj Banji i Bulevaru Nemanjića.

M.Bukovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *