Građanin reporter: Parking servis ne „podiže“ skup Audi 6 (VIDEO)

Građanin reporter Z.C. poslao nam je video materijal na kome se vidi da radnici „Parking servisa“ zaobilaze jedan skup automobil Audi 6, ne želeći da ga postave na vozilo „pauk“ i odnesu na depo, uprkos tome što je nepropisno parkiran. Autor video klipa snimio je ovu situaciju, smatrajući da „Parking servis“ podiže samo jeftinije automobile. U ovom preduzeću to apsolutno demantuju.

Po nalogu Saobraćajne policije uklanjaju se sva nepropisno parkirana vozila, odnosno vozila u prekršaju. Ne postoji selekcija na “skupe” I “ jeftine” – saopštava „Parking servis“.

Na samom snimku se vidi da se radnja dešava na početku Ulice Ivo Lola Ribara, u centru Niša gde je svakodnevno neopisiva saobraćajna gužva zbog blizine suda i drugih ustanova i institucija.

Mi smo prikazali klip rukovodstvu koje nam je pismeno prokomentarisalo da radnici JKP “ Parking sevis” – Niš postupaju isključivo po nalogu Saobraćajne policije.

Nakon uočavanja nepropisno parkiranog vozila, zaposleni fotografiše automobile I fotografiju prosleđuje saobraćajnom policajcu koji izdaje nalog za uklanjanje ukoliko postoji prekršaj. Navodimo da je sačinjavanje foto zapisa u skladu sa članom 296. stav 3. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Na osnovu sačinjenog foto zapisa, jedini ovlašćen da utvrđuje koje je vozilo u prekršaju je policijski službenik, koji će izdati rešenje u elektronskoj formi kojim se nalaže uklanjanje vozila. Rešenje u elektronskoj formi kojim se nalaže uklanjanje vozila dostavlja se elektronskim putem licu koje vrši uklanjanje vozila (radniku JKP-a “Parking servis“), i to lice postavlja obaveštenje o donetom rešenju na vidno mesto vozila – saopštava „Parking servis“.

U ovom preduzeću navode da će i fotografijama dokumentovati „Građaninu“ da se ne pravi selekcija između skupih i jeftinih automobila, a što ćete moći da vidite u sledećem tekstu koji se tiče ove teme.

M.S.

6 Comments

  1. Nisam tajkun,jos manje politicar a vozim A6 i to noviji model od ovog na snimku. Nije poenta u tome,nego sto taj pauk nemoze da digne i nosi auto tog gabarita, i tezine oko 2 tone. Parking servis odgovara za nastalu stetu koju naprave i zato ih ne dizu,nego samo slikaju i salju prijavu vlasniku. Pozdrav iz Novog Sada.

  2. Dok se vi bavite pravopisom,suština je da postoje gradjani prvog,drugog,trećeg reda…Automobili funkcionera i tajkuna odavno se ne podižu u ovom gradu za njih zakon ne važi već samo za sirotinju raju…

  3. To je tacno da se pravi sekekcija i ovde u Cacku, ko sme opasnom liku ili kako to kazu nekom krimosu da dignu auto, koji je to radnik u parking sluzbi toliko hrabar, ne zavaravajmo se… Strada samo obican covek i sirotinja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *