Gradska vlast planira izgradnju tornja na aerodromu za dve godine

U prostorijama JP ,,Aerodroma Niš“ realizovan radni sastanak sa Aerodromskom kontrolom letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd povodom izgradnje Tornja na kompleksu aerodroma Niš, piše na gradskom sajtu Niša.

toranj-bulatovic
foto: gradski sajt

Aerodromskom kontrolom letenja Srbije i Crne Gore SMATSA je prezentovala idejno rešenje Tornja na osnovu kojeg će biti izrađen urbanistički projekat koji će se odnositi na izgradnju Tornja na preciziranoj lokaciji od 2ha zemlje na kompleksu Aerodroma Niš.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Aerodromske kontrole letenja Srbije i Crne gore SMATSA , na čelu sa direktorom vazdušnog saobraćaja Nenadom Šakićem , dok je delegaciju grada predvodio gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Grad će ispuniti svoje obaveze u pogledu rešavanja imovinsko-pravnih odnosa i plana vezanog za izgradnju tornja, a nadležne službe će ovaj posao završiti u roku od oko 40 dana „rekao je gradonačelnik Bulatović.

Direktor aerodroma Vladica Đurđanović rekao je da će izradnjom novog tornja aerodrom u Nišu biti tehnički opremljen da prihvati avione koji zbog vremenskih uslova ne mogu da slete u Beograd,ali i one vazduhoplove koji saobraćaju prema Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Vrednost radova je oko 4 miliona evra,a sredstva će za ovu namenu izdvojiti SMATSA.Predviđeni rok za završetak radova je dve godine“ ,rekao je Đurđanović.

Podsećanja radi, 29.januara 2016.godine u prostorijama aerodroma realizovan je sastanak na kojem je predstavljen usvojeni Plan detaljne regulacije kompleksa Aerodroma Niš na kome se nalazi planirana lokacija budućeg Tornja AKL Niš.Tada su i definisani planovi i uslovi za izgradnju Tornja na kompleksu Aerodroma Niš.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *