Heroj Niša danas je Zlatan Vasić: Ušao u ledenu reku i spasio Nišlijku (video)


Zlatan Vasić iz Niša, heroj je današnjeg dana jer je sa još jednim momkom oko 10,15 sati izvadio i spasio iz bujice Nišave staricu R.V. (80) koja je očigledno slučajno upala u reku.

Pokušavala je da pliva, dozivala je ili kako da kažem brinula za sina dok smo je izvlačili. Ne znam sada, ali ušli smo u reku jedno metar, dva. Uzeli smo je nekako za ruke i nemoguće je izvaditi ženu … Vidi se da ne zna da pliva, ali se borila za život – kaže Vasić. Njegovo poja šnjenje događaja može se čuti na ovom linku.

On je iz ledene reke čija temperatura sigurno dostiže dobar minus u Celzijusima uspeo da izvuče stariju ženu, negde u visini fabrike „Beneton“, ali sa strane gde se nalazi Bulevar Nemanjića.

Samo smo uz božiju pomoć uspeli da je izvadimo. Reka nosi, a dno je klizavo. Ženu smo izvukli na čvrsto tlo dok nije stigla Hitna medicinska pomoć, priča nam Vasić sav mokar, dok se iz „lagane jutarnje šetnje“ vraća kući.

Žena je prebačena u Klinički centar u Nišu.

R. V. (80) zbrinuta je u reanimaciji Urgentnog centra. Svesna je, orijentisana i vitalno stabilna. Nakon ukazane pomoći biće urađena kompletna dijagnostika, nakon čega će pacijentkinja biti zadržana dalje na lečenju i opservaciji – kažu u KC Niš.

M.S.

4 Comments

 1. Svaka čast momcima! Čin koji zaslužuje samo pohvale. I u redu je i malo „nakititi“ priču, ali nije u redu preterivati, da ne budem grub: „On je iz ledene reke čija temperatura sigurno dostiže dobar minus u Celzijusima…“

  Voda se smrzava na nula stepeni Celzijusa, a reka počinje da se smrzava prvo na površini, pa onda ka dubljim slojevima vode.

 2. Svaka čast spasiocu na hrabrosti i požrtvovanju… I svaka čast autoru teksta na nepiamenosti… Kakav „dobar minus ledene reke“… Voda, kada je temperatura ispod nule, posraje led… Fizika za VII, možda čak za VI razred…

 3. Svaka čast momcima!
  A što se tiče dela teksta koji se odnosi na temperaturu vode –
  „On je iz ledene reke čija temperatura sigurno dostiže dobar minus u Celzijusima…“
  Teško da će teći voda koja je u „dobrom minusu“ 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *