Iskliznuo vagon s naftom-nema povređenih ili curenja

Železnički saobraćaj između Beograda i Niša u prekidu je od noćas, kada je na deonici između Jagodine i Ćuprije sa koloseka iskliznuo jedan vagon-cisterna iz sastava teretne železničke kompozicije koja je prevozila naftu i naftne derivate. Sa jednom svojom osovinom sa desnog koloseka niške pruge iskliznula je 11. cisterna po redu, od ukupno 16 koliko ih je bilo u sastavu teretne železničke kompozicije, saopštile su Železnice Srbije. Prilikom iskliznuća, na cisterni nije došlo ni do kakvih oštećenja, niti curenja nafte. sine
Sve dežurne službe odmah su izašle na lice mesta, ali nije bilo nikakvog ugrožavanja po ljude i životnu sredinu. Zbog ovog iskliznuća, za putnike iz vozova koji su saobraćali između Beograda i Niša „Železnice Srbije“ organizovale su autobuski prevoz na relaciji Jagodina-Paraćin.
Uskoro se očekuje uspostavljanje železničkog saobraćaja na niškoj pruzi po desnom koloseku i to sa dizel vučom. Tokom dana će pomoćni voz srpskih železnica podići iskliznuli vagon na kolosek, a potpuna normalizacija saobraćaja po levom koloseku i sa elektro vučom očekuje se do večeras.
– „Železnice Srbije“ izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog neprijatnosti i izmena u organizaciji saobraćaja, navedeno je u saopštenju srpskih „Železnica“.

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266