Izgradnja otvorenog bazena koštala 75, a rekonstrukcija starog 80 miliona dinara!?

„Potpuno je frapantno da rekonstrukcija kupališnog kompleksa u „Čairu“ košta 80 miliona dinara i to novcem kredita na ime investicionog i tekućeg održavanja, dok smo mi u prethodnom mandatu izgradili nov olimpisjki bazen otvorenog tipa sa tribinama sa 75 miliona dinara, naravno parama Republike.

Bane-Jovanović
Branislav Jovanović

Međutim, za čelnike Niša novac iz republičke kase je misaona imenica, jer kad odu za Beograd bave se isključivo funkcijama, a specijalitet čelnika Grada je očigledno zaduživanje“, rekao je lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu, Branislav Jovanović i dodao da nije protiv rekonstrukcije bazena jer je ovaj kupališni kompleks rekonstruisan još pre 25 godina već smatra da je rekonstrukcija mogla da se završi i sa mnogo manje novca.

„Napominjem da smo za manji novac iz temelja izgradili potpuno nov olimpijski bazen otvorenog tipa sa tribinama. Kvalitet radova na ovom bazenu je najbolje potvrđen time što je baš tu odigrana svetska liga u vaterpolu što dokazuje kvalitet i funkcionalnost ovog objekta“, objašnjava Jovanović koji dodaje da je frapantno i to da mini akva park radi firma iz Soko Banje pored toliko izvođača iz Niša.

Akva park započet još pre 2,5 godine, ali…

Jovanović podseća da je početak izgradnje akva parka trebao da bude još pre dve i po godine kad su i započeti radovi.

„Tada je izgrađena školjka tog bazena u okviru mini akva parka, obezbedili smo papire u Direkciji za izgradnju grada, a ja sam lično dao ideju za tu izgradnju, ali radovi su konzervirani dve i po godine zbog odluke gradonačelnika kod koga se kasnije javila sumnja na kvalitet tog konzerviranog objekta, ali naravno da je to sve u redu. Pa, oni nisu dali nijednu ideju ni za jedan infrastrukturni objekat koji se radi i koji je urađen. Ne samo da nisu stručni, nego nemaju nijednu jedinu ideju“, kaže lider niškog Narodnog pokreta Srbije koji pita:

„Zašto je uopšte konzerviran taj mini akva park ili taj rekreacioni bazen? Zašto se nije nastavilo sa tim radovima?“

Jovanović je podsetio i to da izgradnja nije stala samo kada je ovaj objekat u pitanju.

„Stali su radovi i na završetku Oficirskog doma, na izgradnji kanalizacione mreže Vinogradi i Niš je trebao da dobije mini akva park još pre dve i po ili tri godine da radovi na tom objektu nisu stali iz meni nepoznatih razloga. Gradonačelnik je sve ove radove zaustavio, sve što se radi u gradu on potpisuje inicijativu. Zašto nije potpisao inicijativu da se završe ovi objekti? Oni stoje i nagriza ih „zub“ vremena samo zato što je to bio nečiji ćef i nečija lična odluka. Inače smo svu potrebnu dokumentaciju obezbedili još pre tri godine za sve ove objekte na moju ideju“, ističe prvi čovek NPS-a u Nišu i dodaje:

„Za sve ove objekte uzet je kredit dok smo mi na sasvim drugačiji način finansirali kapitalne objekte, a to je iz Nacionalnog investicionog plana iz budžeta Republike. Ova lokalna vlast je uradila tri i po ulice za ceo mandat i to parama iz kredita od 400 miliona dinara koji su uzeli.“, saopštava Jovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *