Izvin’te gde ima da se kupi čamac u Nišu – otopljeni sneg napravio jezera u gradu

„Izvin’te gde ima da se kupi čamac ili kajak u Nišu“, bilo je ironično pitanje Nišlije, Nikoli Markoviću, voditelju jutarnjeg programa Niške televizije koji je aludirao na bezbroj jezera koje su se po gradu stvorili posle topljenja snega.

jezera-u-Nisu

I zaista, u gradu je jutros, u žargonu rečeno, „opšti haos“. Slivnici ne mogu da prime toliku količinu vode, usled viših temperatura, pa je pešacima malo teže od vozača. Glavnbe ulice u Nišu kao što su Voždova, 7.juli, BulevarNemanjića su i očišćene pa se vožnja odvija po mokrom kolovozu, ali trotoari skoro nigde nisu očišćeni tako da građani preskaču brda i duboke bare od otopljenog snega kako ne bi ukvasili čarape i nogavice. U svim poprečnim (sporednim) ulicama vozači imaju problem sa šlajfovanjem točkova zbog klizavog kolovoza.

jezera-u-Nisu1

-Sve naše ekipe su od jutros na terenu i i pokušavamo da očistimo one slivnike gde se to može. Ima jedan veći broj slivnika gde su parkirana vozila i gde jednostavno ne možemo da intervenišemo, ali u svakom slučaju činimo sve što možemo – rekao je Zoran Ignjatović, portparol JKP“Naisusa“.

Gledalac s početka teksta se javio iz naselja Čalije gde kaže da uopšte ne može da izađe iz kuće od vode. U višim delovima grada, voda koja se sliva hoće i da uđe i u podrume, a neki se boje i klizišta zemljišta kada upije veliku količinu vode.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *