Josipa Lisac na ovogodišnjem festivalu PozitivNI

Nakon više od 10 godina, jugoslovenska muzička diva Josipa Lisac ponovo će se naći pred niškom publikom u sklopu ovogodišnjeg programa festivala PozitivNI i to 31. maja.

Hrvatska pevačica će poslednjeg dana maja nastupiti u Dušanovoj ulici u okviru niškog urbanog street-art festivala koji se ove godine jubilarni peti put održava u našem gradu.

U svojoj preko 50 godina dugačkoj karijeri Josipa je ostavila dubok trag na muzičkoj sceni širom prostora bivše Jugoslavije. Nemerljivim talentom, pojavnošću i eksperimentisanjem i dokazivanjem u širokom spektru muzičkih žanrova zasluženo je izgradila epitet muzičke dive. Poznata je po svojim hitovima ,,Gdje Dunav ljubi nebo“ ,,Živim po svome” i ,,Danas sam luda”, dok je njen album „Dnevnik jedne ljubavi“ proglašen za prvo konceptualno delo u domenu popularne rok muzike.

Nastup na festivalu PozitivNI uvršten je među tek desetak koncerata koje će Josipa održati ove godine. Festival PozitivNI je od 2015. godine do sada okupio preko 500 izvođača i kreativaca koji iz godine u godinu u parku Čair i Dušanovoj ulici svoj talenat i energiju nesebično dele sa Nišlijama. Svojom heterogenošću i šarenolikošću programa festival je prethodnih godina izazivao ogromno interesovanje najrazličitijih tipova posetilaca, paralelno kreirajući savršenu platformu za stvaranje za sve umetnike, entuzijaste i kreativce. Među bendovima čiji su nastupi obeležili proteklih pet godina festivala našle su se grupe poput Kerbera, Penthouse benda, tribute bendova grupa Queen, The Beatles, Amy Winehouse, David Bowie, Zemlja gruva!, kao i bend IrieFM koji se premijerno prošle godine predstavio niškoj publici.

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *