Jovanović: Članovi izbornih komisija u Nišu dobili i po 300.000 dinara?

Na osnovu izveštaja beogradskih medija može da se utvrdi da Niš prednjači po paušalima koje su dobili članovi Izbornih komisija i radnih tela na Gradu i opštinama“, kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije u današnjem saopštenju prosleđenom medijima.

bane-i-drugari
Branislav Jovanović sa koalicionim partnerima i novinarima ispred Skupštine grada Niša

Prema izveštavanju medija, tvrdi Jovanović, najveći iznos za rad u Izbornoj komisiji i radnim telima u toku prethodnog izbornog procesa isplaćen je u opštini Kraljevo u visini od čak 280.000 dinara.

Zamenik gradonačelnika Niša, gospodin Slavković, je prilikom gostovanja na jednoj niškoj televiziji izjavio da su ljudi u Izbornoj komisiji i radnom telu ostvarili prihod od po 300.000 dinara. Po njemu bar polovinu tih para treba da vrate u gradski budžet. Potrebno je da se niška javnost što pre obavesti o tome“, objašnjava Jovanović.

On podseća da to nije prvi put, a to je utvrdila i Državna revizorska institucija da se nezakonito i enormno isplaćuju razne prinadležnosti, pa i plate niških funkcionera.

Ovi navedeni iznosi daleko prevazilaze ranije isplaćene naknade u prethodnim izbornim procesima u Izbornoj komisiji i radnom telu. Da li je to nagrada za brojne nepravilnosti, ponavljanje izbora na mestima gde je opozicija bila najbolja po čemu je Niš ubedljivo prednjačio od svih gradova u Srbiji. A stoji i činjenica da su i porodično radili po Izbornim komisijama i radnim telima i bili najostrašćeniji u zahtevu za poništenje izbora na biračkim mestima gde je opozicija dobro prošla. “, zaključuje Jovanović u saopštenju.

Mi smo danas pokušavali da oko ovih tvrdnji konsultujemo predsednicu Gradske izborne komisije, Jelenu Žarić – Kovačević, ali ona je bila nedostupna na mobilnom telefonu.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. Banetu Banani bi bilo najpametnije da se pokrije ušima i ćuti .Jeste drsakost što su članovi Izborne komisije maznu8li tolike pare,ali neka se Bane sti da je u „njegovo vreme“ isti toliki, ako ne i veći iznos honorara maznuo predsednik gradske izborne komisije advokat Lazović i njegova zamenica Berićka.Tada je Bane ćutao, a tek sada mu proradila savest!?

  2. Pozzdrav, da li neko zna Kada ce i da li ce uopste biti isplata za one sto su dezurali na izborima, na primer ja.Spominjalo se se da ce biti isplaceno na racun u stedionici a do dan danas od toga nema nista.Da li je to jedna velika prevara gradjana? unapred hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *