Jovanović: Da li je akva park još jedna prazna priča?

Iz skupštinskog materijala koji smo dobili predviđena je odluka o usvajanju elaborata o otuđenju građevinskog zemljišta na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji. Obzirom da se „Novi Niš“ gradi oko šest godina, date su i garancije za zemljište, a od najavljivanog „čuda“ na terenu ništa, započete su jedna ili dve zgrade, pitamo se da li je na pomolu još jedna afera ili prazna priča“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Branislav Jovanović

On objašnjava da bi se prikupljanjem ponuda otuđilo pet hektara zemljišta, a pismom o namerama investitora predviđa se izgradnja bruto građevinske površine nad zemljom od blizu 8.700 kvadratnih metara, sedam bazena, SPA welnes kompleks itd….

Gospodo iz Grada upozoravamo vas da je to isto urađeno i sa Novim Nišom. Zato tražimo od gradonačelnika da se pod hitno u okviru materijala za narednu sednicu Skupštine grada dostavi odgovor da li postoje i koje su garancije da će investitor Sahret Hajdarpašić ili neko drugi izgraditi sve ovo i u kom roku. Podsećamo da je gradonačelnik na nekoj od prethodnih sednica obećao da će biti garancije za zemljište i izgradnju objekta na Loznom kalemu u Niškoj Banji“, zaključuje Jovanović.

Sahret Hajdarpašić je vlasnik firme za gradnju akva parkova, a jedan od najatraktivnijih koje je izgradio se nalazi u Budvi u Crnoj Gori.

gradjanin.rs

3 Comments

  1. Sahret Hajdarpašić nije izgradio akva park u Budvi već je to firma u vlasništvu Ruskog kapitala. On je samo zaposlen tamo.
    Njegova firma, sa istim imenom, je u Beogradu, bez referenci, sa osnivačkim kapitalom 62.000 dinara i ne nalazi se na adresi registracije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *