Jovanović: Šta je cilj akcije policije – da zaplaši kriminalce ili građane? (Video)

Ivan Jovanović, predsednik Gradskog odbora Nove stranke u Nišu javno na svom facebook profilu izrazio je svoje mišljenje o akciji Žandarmerije u centru Niša između subote i nedelje kada su u krajnje dramatičnoj atmosferi legitimisana i privođena lica pod sumnjom za neka krivična dela.

Te noći mogla su se videti između Kazandžijskog sokačeta i restorana „Stara Srbija“ brojna specijalna vozila policije.

On se u svom video snimku zapitao da li ovakva akcija ima za cilj zastrašivanje građana ili kriminalaca. On je rekao da je bio svedok ovog događaja.

Ono što sam ja video je namera policije da se utera strah u kosti kako se ne bi pobunili protiv ovoga režima. Apelujem na svedoke ovog događaja i na one koji tamo nisu bili da izraze svoje mišljenje. Takođe, zahtevam i od ministarstva i od tužilaštva da ispita ovaj slučaj i utvrdi sve nepravilnosti u radu specijalne jedinice policije Žandarmerije – rekao je izmežu ostalog Jovanović.

U skoro svim medijima lokalnog i regionalnog karaktera akcija policije „Ares“ je bila goruća tema i svi su pokušavali da saznaju koja krupna imena iz sveta kriminala su uhapšena. Zabunu kod novinara je napravio i snimak MUP-a Srbije gde se na sredini materijala vidi da je reč o restoranu „Stara Srbija“, ali kako nezvanično saznajemo, lica koja su privođena na snimku, ne podudaraju se sa imenima uhapšenih u saopštenju policije.

U saopštenju policije se navodi da su uhapšena četvoroca iznuđivača novca i još neke osobe koje, mora se priznati, ne iziskuju baš ovakvu filmsku akciju u centru Niša.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *