Jovanović: U Medijani podižu kredit da bi preživeli, a zapošljavaju nove radnike

Branislav Jovanović, odbornik grupe „Niš moj grad“ u niškom parlamentu zatražio je na od gradskih vlasti na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša „da se stane na put bahatom ponašanju predsednika opštine Medijana“!? Milan Krstić, predsednik opštine Medijana kaže da su optužbe paušalne i da će se na kraju pokazati „ko je u pravu“.

Zgrada opštine Medijana
Branislav Jovanović

Ne znam da li znate, na jučerašnjoj sednici opštine izdvojio je sredstva od 1.940.000 dinara za otvaranje dva radna mesta u okviru kabineta predsednika gradske opštine. Da je izdvojio 3.450.000 dinara za adaptaciju zgrade opštine. Prvi put u istoriji opštine je podigao kredit u vrednosti od 7.984.000 dinara, plus projektovana kamata 500.000 dinara. Napominjem da je taj kredit podignut radi tekuće likvidnosti, a ne za nešto što će doneti korist. I sami znate da je i premijer(bivši) pozvao na štednju i da mu je najveći problem zaduživanje lokalnih samouprava i javnih preduzeća gde nema kontrolu – saopštio je Jovanović za govornicom Skupštine grada Niša.

On je zatražio od vlasti na sednici traži hitne mere da se preispita rad Milana Krstića.

Milan Krstić

Upitali smo kabinet predsednika Milana Krstića da nam prokomentariše ove Jovanovićeve reči, ali on se nije dublje upuštao u verbalne napade.

“ Reči koje je za govornicom Skupštine Grada Niša izrekao Branislav Jovanović, bez obzira na to što su izgovorene u formi odborničkog pitanja, izgovorene su tendenciozno bez utemeljenja u istini i samo su još jedan od primera kako se skupštinska govornica koristi koristi u svrhu političke manipulacijeGrađani su ti koji će, na osnovu rezultata rada aktuelnog rukovodstva GO Medijana, dati svoj sud na nekim od narednih izbora – prokomentarisao je Krstić.

Šta će na kraju biti od ovih Jovanovićevih zahteva, videće se na sledećoj sednici Skupštine grada.

Trebalo bi reći i da je Milan Krstić bio vrlo oštar među svojim kolegama odnosno predsednicima još četiri opštine kada je Grad odlučio da smanji transfere pre nekoliko meseci. Krstić se tada, istini za volju, najviše borio da se što manje sredstava „oduzmu“ opštinama.

Sredstva su, ipak, smanjenja, a Medijani je tada „oduzeto“ oko 18 miliona dinara što je ogromna cifra za bilo koju, a ne najveću opštinu u gradu.

M.S.

5 Comments

  1. Gospodin Krstic inace pired posla koji obavlja u opstini drzi privatnu agenciju za knjigovodstvo. Mislim da je gospodin Jovanovic apsolutno upravu!

  2. Voleo bih da novinari nama gradjanima napišu od čega živi recimo Gospodin Krstić? Kojim se on poslom bavi mimo Medijane? Ima li na to pravo? Da li je to što eventualno radi zakonski i donosi profit državi ili pojedincima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *