Kabadahije pretvorile dečji rođendan u košmar na bedemu tvrđave

Dvojica četraestogodišnjaka spasila su se od grupe huligana u Niškoj tvrđavi tako što su skočili s bedema u žbunje i nekim čudom nisu zadobili prelome već su se samo ugruvali, iako je ovaj deo tvrđave visok oko osam metara. Oni su bili na Odeljenju intenzivne nege i sada su pušteni kući.

Na bedemu tvrđave došlo do sukoba

Otac jednog od dece Damir Š. koja su se našla preksinoć oko 22 sata u tvrđavi kaže da su deca doživela pravi košmar od napada petnaestak huligana romske nacionalnosti.

Deca su bila na rođendanu u piceriji „Karibik“ kod druga u centru i otišli su da se slikaju na bedemu tvrđave. Ta grupa maloletnih Roma im je dobacivala sve vreme dok su se slikali i na kraju su se popeli na bedem i počeli su da ih zadirkuju. Potom su udarili dva dečaka, jedan je izvadio nož. Nasatao je potpuni metež – priča ovaj roditelj.

On kaže da su se svi „skamenili“ kada su dvojica četrnaestogodišnjaka skočila s bedema u žbunje. Romi su se tada povukli, a dvojica momaka su nekako ustala i pošla ka centru grada.

Jedan od njih je pozvao oca koji je „doleteo“ i odvezao ih u hitnu pomoć jer jedan od momaka nije mogao da stoji na nogama. Do 04,00 ujutru su trajali detaljni pregledi i srećom sve se završilo bez ozbiljnih posledica, ali deca su i dalje šokirana. Moj sin i sva ova deca su sportisti (fudbaleri), nisu problematična deca i nisu konfliktna. Javili su nam se nekoliko minuta pre ovog događaja i rekli nam da će samo otići do Tvrđave da se slikaju – kaže ovaj otac i pokazao nam sliku jednog deteta sa masnicom na oku.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *