Kako se gradio niški aerodrom – prilog ETV -a iz 1986. godine? (Video)

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ zabeležio je proteklih meseci odlične rezultate, a zapao je u žižu javnosti prošle nedelje, posle izglasavanja Gradskog veća da se vlasnička struktura preseli u Beograd. Razrešenje te priče, pokazaće se 10. aprila, za kada je zakazana sednica Skupštine grada Niša na kojoj bi trebalo da se odlučuje o tome.

Profesor Slobodan Jovanović je sačuvao od zaborava prilog iz 1986. godine koji je realizovala ekipa Eksperimentalne televizije, a koji je danas svakako zanimljivo videti. To je bila grupa entuzijasta koji su pokušali i uspeli da pored Radio televizije Beograd i Niš ima svoju televiziju.

Video prilog je emitovan na programu ETV NIŠ ’86 30. maja 1986.godine. Eksperimentalna Televizija Niš je emitovala svoj program u maju i oktobru mesecu 1986. godine. Organizatori programa bili su: JNA, Ei ERC, Ei SE, Elektronska industrija Niš, Škola za TV produkciju Jugoslovenskog instituta za novinarstvo iz Beograda, Dom omladine Josip Kolumbo, Srbija turist iz Niša i redakcije medija: Ei novina, Narodnih novina, Večernjih novosti, Radio Niša, dopisništva Radio Beograda i dopisništva Politike, objasnio je Jovanović ispod priloga na kanalu You tube.

gradjanin.rs

1 Comment

 1. Поштоване суграђанке и суграђани,

  Желим да Вам пренесем један важан податак који се тиче свих нас.

  Две највеће Хришћанске ходочасне светиње,
  Цркву Рођења Христовог у Витлејему, на месту Христовог Рођења, и
  Цркву Васкрсења Христовог у Јерусалиму, на месту Христовог Васкрсења, из које се на Велику Суботу дели Благодатни Огањ широм планете,
  подигао је цар Константин у првој половини 4. века по жељи своје мајке Царице Јелене.

  Итекако би било лепо, да Ниш успостави са тим местима директне авионске линије, по искључиво економским ценама, да верници целог света са задовољством путују и преносе лепе вести о нашем граду.

  Христос Воскресе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *